Traian Băsescu rupe tacerea: ce ne pregateste Guvernul! Este fara precedent in Romania

bani-lei-1024×736

Fostul președinte, Traian Băsescu, declanșează cutremurul. Este șocant ceea ce se întâmplă. Milioane de oameni vor avea mari probleme. Se anunță un adevărat dezastru. 

Traian Băsescu dă verdictul!

Traian Băsescu dă un verdict crunt. Este coșmarul pentru milioane de români. Criza sanitară va fi urmată de o criză economică, iar banii nu vor mai ajunge la pensionari. În acest moment, nu mai există nicio șansă ca din septembrie să fie mărite pensiile cu 40%.

„Este exclus să se poată mări pensiile cu 40%, va fi foarte greu și să le mărești cu 10%. Domnii care au fost la Ministerul Muncii, plus actuala doamnă ministru ar trebui să fie cinstiți cu pensionarii și să le fi dat, de la 1 ianuarie, indexarea generată de inflație.

Acești mincinoși n-au făcut minimul din ce trebuiau să facă și asta se întâmplă de 4 ani”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte este convins că în buget nu sunt bani pentru pensii, aşa cum spune ministrul Muncii. „Creşterea pensiilor cu 40% este o aberaţie. În situaţia actuală nu este posibil. Cine este dispus să urască, să o facă. Această doamnă care e în Guvern (ministrul Muncii – n.r.) trebuie să înceteze să spună că are banii în buget.

Îi spun eu, domniţă dragă, oi veni dumneata din societatea civilă, dar una e să ai în buget, alta să ai bani. Dumneata ai un desen în buget. Dezastru ar fi ca Orban şi Iohannis să se împrumute de bani să acopere pensii în loc să împrumute pentru relansarea economiei.

Este exclus să se mărească cu 40%, cum e greu să se mărească şi cu 10%. Ar trebui să fie cinstiţi cu pensionarii şi de la 1 ianuarie să le fi dat indexarea cu inflaţia. O fac pe cinstiţii şi pe luptătorii cu pensionarii, dar ultimii 3-4 miniştri şi-au bătut joc de pensionari.

I-aş călca în picioare pentru tupeul cu care îi mint pe pensionari. Fiecărui pensionar i-ar fi crescut pensia cu 4-5%, dar aşa, ce au făcut, vă creştem în septembrie. Toţi au neruşinarea să îi mintă pe pensionari fără să ne dea o explicaţie de ce nu au dat de la 1 ianuarie inflaţia anului anterior”, a declarat Traian Băsescu, conform România TV.

Revista Presei