Traian Băsescu tună şi fulgeră! Avertisment pentru Iohannis şi Orban: Testaţi masiv populaţia

24 apr. 2020
Traian Băsescu tună şi fulgeră! Avertisment pentru Iohannis şi Orban: Testaţi masiv populaţia

Fostul preşedinte Traian Băsescu a transmis în cursul zilei de vineri un avertisment extrem de dur la adresa decidenţilor politici din ţară. Acesta consideră că 15 mai este o dată mult prea rapidă pentru relaxarea măsurilor şi România riscă mult.

Anunţul lui Băsescu

Traian Băsescu le solicită din nou oamenilor politici cheie să fie prudenţi şi să înceteze să mai ”falsifice” nivelul de contaminare al populaţiei cu noul coronavirus. Mai mult, acesta le cere să testeze masiv populaţia, cu 10 -15.000 de teste.

Mai mult, le cere să nu relaxeze măsurile de distanţare socială până când nu vor afla cu siguranţă care este harta bolii COVID – 19 în România.

”DECIDENŢI, FIŢI PRUDENŢI! Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2. Singura soluţie este să faceţi zilnic 10 -15 mii teste. Începeţi testarea preponderent cu cei care s-au întors din Italia, Spania, UK, Franţa şi Germania şi pe cei cu care au intrat în contact dacă este cazul.

Nu relaxaţi măsurile până când nu veţi şti care este harta bolii COVID – 19 în România”, a transmis Băsescu pe Facebook.

Băsescu se întreabă cum vor face atuorităţile recomandările de reluare a activităţii industriale, de redeschidere a şcolilor, a hotelurilor şi restaurantelor sau reluarea zborurilor, în lipsa acestei baze de date, în lipsa unei hărţi a îmbolnăvirilor.

”15 Mai este prea devreme, este riscant, este imprudent pentru relaxarea măsurilor. Testaţi masiv populaţia !!!!!!!!”, transmite Băsescu, referindu-se la termenul anunţat de Iohannis pentru relaxarea restricţiilor.

Joi, Traian Băsescu le transmitea ”decidenţilor” că fac o mare eroare relaxând măsurile din 15 mai, deoarece nu s-au făcut suficiente texte. ”Habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei”, a afirma Băsescu.