Tratamente naturale simple împotriva pielii uscate! Votca, secretul unui ten de vis

piele uscata

Pielea uscată este una din marile probleme pe care le au femeile în viaţa de zi cu zi. Cu toate că piaţa abundă de multe ori de produse cosmetice care mai de care mai promiţătoare de multe ori, preţul sau ineficacitatea ne fac să căutăm soluţii şi în altă parte. Se pare că natura oferă numeroase metode şi reţete prin care putem limita efectele acestei probleme. 

Mai jos puteţi descoperi o serie de remedii naturale şi ieftine care vă pot scăpa garantat de pielea uscată. Tot ce aveţi de făcut este să le preparaţi şi să le folosiţi cât de des se poate. Iată ce avem de făcut.

1. Salvia şi muşeţelul, marele secret împotriva pielii uscate

Plantele medicinale vă pot ajută să aveţi un ten hidratat, placut la atingere şi cu un aspect sănătos. Tot ce aveţi de făcut este să preparaţi un ceai de muşeţel şi apoi să amestecaţi trei ceşti din această infuzie cu o linguriţă de salvie uscată şi pisată şi cu două ceşti de apă clocotită. După ce soluţia s-a răcit puteţi să o aplicaţi pe faţă cu ajutorul unei dischete demachiante sau vată pentru a vă curăţa tenul. Lăsaţi să acţineze timp de 20 de minute ca apoi să vă spălaţi faţa cu apă călâie. Este recomandat să folosiţi acest tratament de două ori pe săptămână.

2. Mască cu morcovi şi brânză de casă

Aceste două ingrediente se găsesc cu uşurinţă pe piaţă şi pot fi folosite pentru o serie de tratamente cosmetice remarcabile. Tot ce aveţi de făcut este să amestecaţi într-o farfurie o lingură de brânză, una de smântănă şi o ceaşcă de suc natural de morcovi. Amestecul se aplică pe faţă, se lasă un sfert de oră să acţioneze şui apoi se clăteşte tenul cu apă călduţă. La fel ca ideea precedentă, pentru efecte vizibile trebuie aplicat de două ori pe săptămână.

3. Făina de ovăz cu praful de migdale, tratament minune pentru ten

Un tratament simplu şi natural, menit să revitalizeze pielea şi să facă zonele uscate să dispară este cel cu făină de ovăz şi migdale. Într-un bol trebuie adăugate două linguriţe de făină de ovăz, două linguriţe de praf de migdale şi două de coajă de lămâie rasă. Peste totate acestea se adaugă puţină apă oxigenată şi se amestecă bine. Crema realizată trebuie aplicată uniform pe faţă şi ţinută până se usucă, apoi spălată cu apă caldă. Efectele se vor simţi imediat.

4. Vin roşu cu miere, o mască minune

Vitaminele şi antioxidanţiidin vinul roşu pot realiza o mască hidratantă incredibilă pentru ten. Tot ce aveţi de făcut este să amestecaţi 7 linguri de vin roşu cu o lingură de miere naturală de albine şi să amestecaţi bine. Loţiunea se poate aplica pe faţă cu o dischetă demachiantă. După ce se usucă poate fi spălată. Rezultatele sunt de asemenea imediate. Pentru o mai bună hidratare în amestec puteţi turna şi o lingură de ulei de măsline.

5. Votca cu ulei de măsline, secretul împotriva pielii uscate

Poate cel mai inedit tratament din lista noastră îl reprezintă masca cu votcă, miere şi ulei de măsline. Aveţi nevoie de două linguriţe de votcă, una de miere şi una de ulei de măsline. Acesta se aplică apoi pe faţă şi se lasă ce puţin 10 minute. Este indicată mai ales pe timp de iarnă, atunci când protejează pielea împotriva vântului şi a frigului care poate usca şi deshidrata pielea.

Revista Presei