Trebuie să faci asta în fiecare dimineață! O cană face minuni pentru sănătate

14 mart. 2020
Trebuie să faci asta în fiecare dimineață! O cană face minuni pentru sănătate

Trebuie să bei asta în fiecare dimineață. Va face minuni pentru sănătatea ta. Deși unii nu văd această băutură ca fiind foarte sănătoasă, medicii susțin contrariul.

Este vorba despre cacao. O cană de cacao cu lapte cald este foarte benefică pentru organism, desigur, trebuie să folosiți cacao organică, din boabe de cacao.

Pudra de cacao

Aceasta este un bun antioxidant. Este de preferat să o consumați chiar și în locul ceiului verde. Unde o găsiți? Se găsește în magazinele naturiste. Pudra de caco organică conține vitamine și magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru, potasiu.

În pudra de cacao se găsesc catechine, epicatechine şi flavonoli. Aceștia sunt foarte buni antioxidanți și ajută la eliminarea riscului de a face diabet zaharat, infarct, accident vascular sau cancer.

Te ferește de bolile de inimă

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis arată că la subiecţii care au consumat zilnic cacao neîndulcită și lapte degresat riscul de a avea o problemă cardiovasculară era mai redus decât la subiecții care consumaseră doar lapte.

Specialiștii susțin că cacao reglează tensiunea arterială.

” Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacao  vine în ajutorul nostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil.”, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie.