Trebuie să încerci dieta 80/20! Poți mânca orice, dar vei slăbi garantat. Iată cum

16 ian. 2020
Trebuie să încerci dieta 80/20! Poți mânca orice, dar vei slăbi garantat. Iată cum

Foarte puțini au auzit de dieta 80/20. Specialiștii au găsit o modalitate de a slăbi mâncând orice, chiar și carbohidrați. Nutriționistul Mary Jane Detroyer spune totul desăre această dietă.

Conform numelui, trebuie să mănânci sănătos 80% din timp și poți mânca nesănătos 20% din timp. Așadar, poți consuma și carbohidrați, zahăr sau băuturi acidulate.

„Recomandarea mea ar fi sa mancati ce doriti, incercand sa faceti mai des alegeri hranitoare, pline de nutrienti, bogate in minerale, vitamine si antioxidanti”, a spus nutriționistul.

Limita timpului vă dictează ce să mâncați

„Sa zicem ca iesiti la cina, ca ati bifat cele 80 de procente sanatoase in timpul zilei si ati decis sa va folositi de cele 20 de ‘indulgenta’. Comandati un aperitiv si-l mancati pe tot. Comandati felul principal si il mancati pe tot. Desi v-ati saturat, pentru ca stiti ca aveti voie sa trisati 20%, adaugati si desert. Asta e o idee care merge impotriva alimentatiei intuitive: desi organismul va spune ca e plin, limitarile de timp va dicteaza ca trebuie sa mai consumati ceva.”, a mai spus medicul.

Puteți alege zilele în funcție de nevoie

„Aceste tipuri de formule nu ii incurajeaza pe oameni sa fie atenti la satietate. Cultura dietei inseamna ca te bazezi pe altcineva pentru a-ti spune ce sa mananci si cand sa mananci, ceea ce este absolut ridicol. In realitate, ar trebui sa ne bazam pe noi insine si pe semnalele transmise de corp pentru a ne mentine hraniti si sanatosi.”

Revista presei