Tu ce fel de ciocolată consumi? Iată care e cea mai sănătoasă alegere. Tratează foarte multe afecțiuni

de: Ana Toma
07 sept. 2020
Tu ce fel de ciocolată consumi? Iată care e cea mai sănătoasă alegere. Tratează foarte multe afecțiuni

Ciocolata este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Fie că este consumată în stare solidă, sau lichidă, este suficientă pentru a ne satisface profta de dulce. Care este însă diferența dintre ciocolată albă și cea neagră și care din cele două este benefică pentru organsimul nostru?

Dacă până acum nu am acordat o atenție deosebită ingredientelor atunci când am cumpărat o ciocolată, iată ce spun acestea despre desertul nostru preferat.

Făcând o comparație, ciocolata neagră este obținută din pudră de cacao, unt de cacao și zahăr. Ea conține foarte puțin lapte praf sau extract din lapte, iar pentru că principalul ingredient este cacaua, ciocolata neagră este bogată în antioxidanți.

Acești antioxidanți, prezenți în mare măsură în ciocolată, au un efect antiinflamator în organism și sunt benefici în combaterea diferitelor tipuri de afecțiuni.

În cazul ciocolatei albe, lucrurile stau complet diferit. Ciocolata albă este obținută din lapte, zahăr, unt de cacao, dar nu conține pudră de cacao. Dacă vei citi prospectul, vei vedea că rincipalul său ingredient este laptele praf sau zerul din lapte.

Astfel, spre deosebire de cea neagră, ciocolata albă are un conținut mai ridicat de zahăr și grăsimi. Acest lucru o face lipsită total de beneficiile care sunt oferite de cacao.

Benefiiciile ciocolatei negre

Dacă te-ai hotărât să adaugi ciocolata neagră în dieta ta, ai făcut o alegere corectă. Pe lângă faptul că îți protejează silueta, ciocolata neagră are proprietăți antioxidante. Printre aceștia se numără flavonoidele și polifenolii. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi și previn stresul oxidativ, care se referă la degradarea produsă de radicalii liberi la nivelul celulelor și țesuturilor din corp.

De asemenea, un alt lucru important de șitut  este faptul că un consum regulat și moderat de ciocolată neagră ajută la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni cardiace. Anumiți compuși din ciocolata neagră, în special flavonoidele, contribuie la reglarea tensiunii arteriale și la reducerea colesterolului.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre consumul de ciocolată neagră, este că aceasta reduce inflamația din corp. Inflamația este un proces natural care face parte din răspunsul imunitar al organismului de germeni și substanțe toxice.