Turist aproape de casă: Ce obiective turistice uluitoare puteți vizita în Ilfov

26 aug. 2020
Turist aproape de casă: Ce obiective turistice uluitoare puteți vizita în Ilfov

Pentru cei care locuiesc în București sau în localitățile din jur și nu au timp să plece departe de casă, am alcătuit un top al celor mai importante obiective turistice din Ilfov.

Județul Ilfov se află în Sud-Estul României și se învecinează cu județele Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Teleorman și București. Zona este plină de istorie și o poți vizita cu ușurință într-un weekend.

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia este foarte aproape de Bucuresti, la doar 15 kilometri! Palatul din localitatea Mogosoaia a fost construit la oridnele lui Constantin Brancoveanu, in urma cu peste 300 ani. Palatul e construit in stil brancovenesc, un stil romanesc electic ce imbina elemente renascentiste, orientale si baroce. Pe mosie se mai afla curtea interioara, parcul, serele, si cladirile anexe ale palatului. Vei mai gasi aici si cavoul familiei Bibescu, cea care a mostenit mosia de la Mogosoaia.

Palatul Snagov se afla pe malul lacului Snagov, cam la 40 kilometri distanta de Capitala. Vorbim despre fostul palat regal, construit in ‘30 pentru Printul Nicolae al Romaniei. In1937, printul Nicolae a fost dezmostenit, iar palatul a fost preluat de catre Ion Antonescu si apoi de Gheorghe Gheorghiu Dej. In ‘70, Ceausescu a ordonat refacerea palatului, folosindu-se ideile arhitecturale ale lui Henriette Delavrancea. S-au pastrat doar intrarea, scara si holul care duce la etaj.

Manastirea Snagov e atestata documentar pentru prima oara in 1408. A fost construita pe o insula de pe Lacul Snagov in stil bizantin cu elemente decorative in stil romanesc. O legenda spune ca aici s-ar afla mormantul lui Vlad tepes. Conform legendei, trupul domnitorului ar fi fost gasit si ascuns de calugarii manastirii, dupa ce acesta ar fi fost rapus intr-o batalie cu turcii, din 1476. Imediat, ar fi fost inmormantat aici. Unii istorici spun insa ca legenda este falsa, iar mormantul lui Vlad tepes s-ar afla in ctitoria sa de la Comana.

Palatul Stirbei este situat in localitatea Buftea. Cladirea a fost construita intre 1850 si 1863.

Manastirea Cernica se afla in localitatea Pantelimon. A fost ctitorita de Cernica stirbei, vornicul lui Mihai Viteazu, in 1608.

Ruinele Manastirii Chiajna sunt foarte aproape de Bucuresti. Manastirea a fost ridicata in secolul al XVII-lea si are forma unei fortarete. Construita in stil neoclasic, aceasta avea o inaltime de 17 metri si o latime de 47 metri. O legenda spune ca manastirea e blestemata. Preotii nu ar fi putut sa slujeasca in ea pentru ca manastirea a fost bombardata de turci inainte sa fie sfintita.