Review. Uber, Bolt, Yango sau taxi? Care este mai ieftin și mai sigur

Review. Războiul dintre taximetriști și șoferii amatori de Uber, Bolt (fostul Taxify) și mai nou Yango este în deplină desfășurare. Greve, presiuni, mult lobby și într-un final, Guvernul decisese scoaterea din legalitate a aplicațiilor deja folosite de sute de mii de români. Presiunea publică a fost prea mare, așa că au revenit asupra deciziei.

Astfel, astăzi avem de ales între taxi-ul clasic, Uber, Bolt și Yango, proaspăt intrat pe piață. Uber este astăzi cel mai utilizat având o notorietate pozitivă crescută, dar în ultima perioadă reclamațiile la adresa șoferilor care anulează rapid curse au cam început să curgă. Plus erorile din aplicație, astfel că mulți au decis să încerce Yango, mai ales că rușii promiteau prețuri mai mici.

Dezavantajul este că la Yango nu poți plăti cash. Și nu doar asta. Nu puțini au fost clienții care s-au plâns că după comandă li s-au retras banii de pe card, dar mașina nu a mai ajuns niciodată. Reprezentanții companiei le solicită păgubiților să depună reclamații pentru a rezolva situația, dar încrederea clienților a fost puternic afectată de aceste derapaje relativ frecvente de la Yango.

Review. Din punct de vedere al prețului, în momentul de față Bolt este cel mai ieftin. Concurența i-a obligat să se repoziționeze, astfel că au inclus și ei varianta cash, oferind în același timp reduceri consistente. Șoferii sunt amablili și ajung la timp. În ceea ce mă privește, până în prezent nu am avut nicio problemă cu Bolt. Am renunțat la Uber din cauza prețurilor, care efectiv au sărit în aer, dar și pentru că trei șoferi și-au anulat cursele în timp ce eu îi așteptam să vină.

Taxi-ul clasic rămâne ultima alternativă pentru consumator. De ce? Pentru că încă se refuză curse, se fixează preț și aerul condiționat lipsește cu desăvârșire.

Așadar… Uber, Bolt, Yango sau taxi? Pentru mine, astăzi Bolt. Plătesc cash, cel mai mic preț de pe piață și șoferii ajung la timp. Rămâne de văzut cât timp vor reuși cei de la fostul Taxify să asigure astfel de servicii avantajoase pentru client.

Loading...

Te-ar putea interesa și: