Uber nu mai are nicio șansă! Acesta este taxiul viitorului: Imaginile așteptate de toată lumea

masina-electrica-1

Cei de la Uber nu se așteptau la o asemenea contraofensivă. Și totuși, este pe cale să se întâmple. Acesta este taxiul viitorului. Au fost făcute publice imaginile așteptate de toată lumea. 

Taxiul viitorului

Giganții General Motors şi Honda au pus gând rău companiei UBER. Cele două mari firme susțin Cruise, un startup care dorește să construiască vehicule autonome pentru transport de pasageri. Primul produs este Cruise Origin, un vehicul care va combina eficienţa şi costurile reduse asociate serviciilor de transport în comun cu nivelul de confort şi flexibilitatea autoturismului personal.

Cruise Origin ia forma unui monovolum gândit pentru companiile de transport care doresc să dispună de vehicule fără şofer cu costuri minime de exploatare şi disponibilitate 24/7. Origin are o platformă complet nouă, construită de GM special pentru mașinile electrice, și nu necesită un șofer, și nici măcar volan. Honda a contribuit la ingineria și producția vehiculului.

Vehiculul cu propulsie electrică are motoarele poziționate aproape de roţi, iar baterile se află sub toată suprafaţa podelei. Cele două banchete orientate faţă în faţă au sloturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile. Parcursul călătoriei poate fi urmărit în timp real ecrane poziţionate la partea de sus.

Interiorul gândit pentru a oferi spaţiu amplu pentru transportul de pasageri, dar poate fi adaptat şi pentru transportul de marfă, vehiculele Cruise Origin putând deservi și pentru servicii de curierat.

Cruise nu a anunțat însă când va deschide pentru public noul serviciu de călătorie, conform promotor.ro.

Revista Presei