Uitați de coronavirus! Boala nemiloasă care a infectat întreaga omenire în ultimul an

Cu ochii la coronavirus, lumea uită că există o boală care devastează întreaga planetă. Nu milioane ci zeci de milioane de oameni au fost infectați într-un singur an de zile. Informația a venit în contextul în care lumea este speriată de coronavirus. 

Gripa clasică, sezonieră, a infectat în 2018 – 2019 peste 42 de milioane de oameni şi s-a soldat cu 61.000 de decese.

Un alt exemplu, la gripa spaniolă au decedat până la 100.000 de oameni.

Și preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, susţine că în prezent se manifestă o isterie mondială cu privire la coronavirus, însă toţi au uitat ce înseamnă virusul gripal, care este mult mai „dăunător”.

„Eu sunt medic de profesie şi în turism de 20 de ani, aşa încât îmi este relativ uşor să vorbesc despre efectul pe care o astfel de boală poate să îl aibă asupra turismului, dar în acelaşi timp putem să extrapolăm la tot ceea ce înseamnă economie. Haideţi să ne restrângem puţin discuţia în ceea ce priveşte coronavirusul şi turismul.

Nu vreau să fac multe remarci în ceea ce priveşte zona medicală, ci doar să trag nişte concluzii pe care le-aţi mai auzit, probabil, în ultima perioadă. Observ că, noi toţi, am uitat ce înseamnă virusul gripal, care este mult mai dăunător decât coronavirus, şi ne-am aruncat cu o isterie mondială pe acest coronavirus.

Dacă nu ai peste 50 de ani şi nu vii din China, şansele să mori de coronavirus sunt 1 la 450 de milioane. Şansa să te calce tramvaiul în oraşul tău natal este infinit mai mare decât cea pe care o ai ca să mori de coronavirus”, a menţionat Dragoş Anastasiu.

Revista Presei