Uleiul care reduce riscul de boli cardiace. Are grijă de inima ta și are proprietăți antioxidante

de:
19 iun. 2021
Uleiul care reduce riscul de boli cardiace. Are grijă de inima ta și are proprietăți antioxidante

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre uleiul de măsline. Are într-adevăr foarte multe calorii, însă beneficiile pe care le are asupra organismului compensează acest lucru.

Uleiul de măsline poate preveni afecțiuni extrem de grave atunci când este consumat regulat și evident, în cantități potrivite. Este recomandat în special diabeticilor, dar și persoanelor care au probleme cu inima.

Beneficiile uileiului de măsline

În cazul în care nu știai, uleiul de măsline are proprietăți antioxidante. Este bogat în vitamina E, polifenoli și fitosteroli. Acete ingrediente sunt benefice pentru organism, dar și pentru piele.

Să nu uităm că este bogat și în omega-3, dar și acizi grasi Omega-6, iar 75% din compozitia uleiului de masline este alcatuita din grăsimi mononesaturate, care sunt extrem de sănătoase.

De asemenea, uleiul de măsline are și proprietăți antiinflamatoare, iar oamenii de știință susțin că foarte multe boli, printre care cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, artrita sau chiar obezitatea sunt cauzate de inflamatia cronică, așa că adăugând ulei de măsline în dieta ta poți reduce această inflamație.

Uleiul de măsline îți protejează inima

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare sunt cele care trebuie să consume neapărat ulei de măsline. Studiile au demonstrat că dieta mediteraneană are capacitatea de a reduce riscul de boli cardiace, iar uleiul de măsline extravirgin este un ingredient important în acest caz. 

Împierdică procesul de oxidare a colesterolului LDL, și previne formarea cheagurilor de sange.

Uleiul de măsline are și beneficii externe. Hidratează pielea fără să blocheze porii și poate fi folosit și pentru înmuierea cuticuleleor sau hidratarea părului, acesta este și motivul pentru care multe produse de înfrumusețare îl conțin. 

Poate fi folosit atât rece cât și cald, dimineața, dar și în timpul nopții în funcție de nevoile pielii.