Ultima oră: care a fost cauza reală a morții Cristinei Țopescu! Concluziile legiștilor

cristina topescu

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casa sa, duminică, 12 ianuarie. Jurnalista decedase cu mai mult timp în urmă, iar cea care a alertat autoritățile a fost prietena sa, care s-a îngrijorat în momentul în care a realizat că doi câini de-ai săi erau morți. S-a speculat mult pe tema morții sale, însă acum legiștii au făcut lumină în acest caz.

Inima Cristinei Țopescu a fost disecată, iar organul a fost studiat macroscopic timp de două ore, din punct de vedere anatomic. Toată operațiunea a fost filmată de polițiști judiciariști de la IPJ Ilfov, iar medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au stabilit cauza decesului Cristinei Țopescu.

Concluziile arată că jurnalista avea inima mai grasă decât normal, fapt care ar fi putut conduce la tulburări cardiace și chiar la producerea unui infarct, spun specialiștii.

Ce au descoperit medicii legiști

”Necropsia pe cord a evidențiat o inimă ceva mai grasă decât este normal să fie. Grăsimea depusă între mușchii inimii ar fi putut conduce la tulburări cardiace și chiar la producerea unui infarct miocardic”, au declarat surse medicale, conform libertatea.ro.

”Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, sperăm, să ne dea mai multe răspunsuri în ceea ce privește cauza morții ei, despre care credem că a fost un infarct”, mai spune sursa citată.

După ce au studiat inima Cristinei Țopescu, legiștii au introdus organul înapoi în corp și abia apoi au redat trupul familiei. Acesta a fost depus la capela Cimitirului Bellu, din Capitală. Jurnalista a fost incinerată joi, la Crematoriul Uman Vitan Bârzești.

Revista Presei