Ultima oră! Raed Arafat, avertisment pentru români! Ce se va întâmpla în perioada următoare

raed-arafat-hepta

Raed Arafat, secretar de stat în MS şi şeful DSU, a lansat recent, la Antena 3, un semnal de alarmă la adresa românilor. Acesta a confirmat că numărul cazurilor şi deceselor din ţara noastră va creşte, însă românii trebuie să înţeleagă că autorităţile încearcă limitarea impactului acestei pandemii. Dacă nu se respectă măsurile, există şansă să apară noi focare care nu vor mai putea fi controlate, lucru care va duce la măsuri mai dure de carantinare în ţară.

Avertismentul lui Raed Arafat

Raed Arafat a confirmat, vineri seara, în emisiunea lui Radu Tudor, de la Antena 3, faptul că numărul cazurilor de coronavirus va crește în perioada următoare, concomitent cu cel al deceselor.„Creștere de număr de cazuri, fără discuție, va fi. Decese vor fi, din păcate. Să vă dau cifre… acest lucru nu îl voi face niciodată, chiar dacă circulă diferite estimări. Estimările rămân estimări. Dacă luăm unele măsuri, e posibil să vedem că cifra staționează sau crește încet”, a explicat Raed Arafat.

Semnal de alarmă pentru populaţie

Raed Arafat mai spune că principala problemă a autorităţilor rămâne populaţia care nu înţelege măsurile şi restricţiile impuse pentru limitarea impactului pandemiei coronavirus în România. Secretarul de stat trage un semnal de alarmă și spune că dacă populația nu înțelege măsurile, există riscul e să apară focare ce nu se mai pot controla.

”Lumea trebuie să înțeleagă că avem o echipă care lucrează zi și noapte. Munca nu se poate opri. Vrem să reușim să limită un pic impactul. Actorul principal, actorulnostru, e populația. Dacă populația nu înțelege măsurile pe care le luăm, riscul e să apară focare pe care nu le putem controla. Așa putem ajunge la măsuri mai dure pentru carantinare. Sunt deja măsuri de distanțare socială luate. Am fost printre cei care au luat măsurile mult mai repede ca alte țări în comparație cu numărul cazurilor. Acest lucru ne-a ajutat să se prelungească perioada în care apar cazurile mai multe. E foarte mult de făcut încă. În ultimele săptămâni nu cred că pleacă cineva mai devreme de ora 23:00-00:00. E realitatea situației. Nu e propagandă.”, a mai explicat Raed Arafat.

Revista Presei