Ultima oră: soția lui Gheorghe Dincă, implicată în uciderea fetelor? Șoc total în cazul Caracal

21 aug. 2019
Ultima oră: soția lui Gheorghe Dincă, implicată în uciderea fetelor? Șoc total în cazul Caracal

Soția lui Gheorghe Dincă pare a fi un personaj cheie în cazul Caracal, însă aceasta poate refuza să răspundă la întrebări, fiind apărată de lege. Rudele au dreptul să nu spună tot ceea ce știu, conform codului penal. Avocatul familiei Luizei Melencu face în schimb acuzații grave și sugerează că femeia ar ști mult mai multe decât spune, ba chiar că ar putea fi implicată în aceste rapiri. El este de părere că între Luiza și Alexandra au mai fost și alte victime.

„În ce priveşte faptul că soţia lui Gheorghe Dincă s-a aflat în locuinţă o lună după ce Luiza a fost răpită, (…) Noi am făcut plângere şi am cerut anchetatorilor să o audieze pe această doamnă nu în calitate de martor pentru că legea o protejează ca martor. (…) Avem date şi indicii că această doamnă a locuit pe momentul în care din punctul nostru de vedere Luiza era răpită şi era acolo. S-ar suprapune perioadele. De asemenea, din declaraţiile ei, noi bănuim că această doamnă minte (…) începând cu violenţele despre care spune că nu existau nici asupra ei, nici asupra altor persoane, şi multe alte încurcături. Să vedem de ce-i trimitea bani şi alte lucruri care nu concordă cu lucruri din dosar şi nici cu bănuiala noastră. Noi considerpm că această doamnă trebuie anchetată, şi nu luată de martor. Procurorul e cel care dispune. (…) Rămâne de dovedit şi de verificat dacă perioada în care a fost dânsa e la fel cu perioada în care Luiza a fost în imobil. Noi presupunem că au fost mai multe victime între Luiza şi Alexandra”, a declarat avocatul Tonel Pop, apărătorul familiei Luizei Melencu.

Ce spun părinții victimelor

Cazul Caracal este departe de finalizare. Institutul de Medicină Legală a reluat analizarea probelor ADN, astfel că în momentul de față, oficial niciuna din cele două fete nu sunt moarte. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei a transmis de multe ori că familia va refuza cerificatul de deces pentru că probele nu sunt concludente.

Nici familia Luizei nu acceptă că fata nu mai este în viață. Bunicul și mama cred că aceasta este răpită și dusă în altă țară. Ei cred că ea a picat victimă a traficului de persoane. Pe de altă parte, specialiștii în crimonologie și criminalistică sunt de părere că Gheorghe Dincă este un criminal în serie și că a ucis peste 20 de fete.