Ultimele sondaje! Pe cine votează românii astăzi! Rezultate surprinzătoare

iohannis dancila

Astăzi românii își aleg viitorul președinte, dar nu par să fie foarte entuziasmați. O arată numărul mic de votanți până la ora 12. Klaus Iohannis, reprezentantul PNL și actualul președinte al României sau Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD, fostul premier? Răspunsurile pe care le-au dat cetățenii țării noastre sunt oarecum surprinzătoare.

Ultimele concluzii dintr-un studiu sociologic realizat de o companie care a studiat votanții arată că românii aleg omul și nu partidul, susțin jurnaliștii de la Libertatea. Așadar sondajele arată urmtătoarele.

Oamenii au fost întrebați cum au procedat în primul tur. ”Ce a contat cel mai mult atunci când ați ales cu cine să votați: calitățile candidatului sau partidul care îl susține?”

”Calitățile candidatului” 60%

”Partidul care îl susține” 30%

”Altceva” 7%

Conform aceleiași cercetări, mai mult de jumătate dintre români, 53%, au discutat de mai multe ori între tururi despre votul de astăzi, în familie sau cu prietenii. Și un alt lucru care reiese din studii: indiferent cu cine au declarat că vor vota, marea majoritate, chiar și opozanții, consideră că marele favorit este președintele în exercițiu. Inclusiv o parte a celor care aleg stânga, admit că prima șansă o are candidatul dreptei.

Revista Presei