Uluitor! Ce salariu are un șofer de tir și cum arată programul pe care trebuie să în respecte

de:
07 nov. 2020
Uluitor! Ce salariu are un șofer de tir și cum arată programul pe care trebuie să în respecte

Meseria de șofer de tir este una nu foarte plăcută. Șoferii sunt în marea majoritate a timpului pe drumuri și nu se pot lăud acu salarii chiar atât de mari. Sumele diferă în funcție de zona în care aceștia activează.

Potrivit unui studiu realizat de Ejobs, șoferii care au permis de conducere C sau CE, carnet care permite conducerea de camioane şi remorci, câştigă în medie 2.560 lei în regiunea Bucureştiului.

În judeţele Iaşi, Suceava, Vaslui şi Bacău, pe de altă parte, salariul mediu este mai mare și poate ajunge la 2.613 lei, iar în judeţul Constanţa, un şofer de camion câştigă în medie 2.528 lei.

În Oltenia, salariul mediu creşte puţin. Aici, un șofer de tir câștigă un salariu de 2.617 lei. În funcție de regiune, veniturile se schimbă, iar în judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor un șofer câștigă în medie 3.063 lei, o diferență consistentă față de alte zone ale țării.

Pe de altă parte, nici în străintate șoferii de tir nu se pot lăuda cu salarii prea mari. Potrivit sursei citate, un şofer de camion din Bosnia și Herțegovina ajunge în medie la 1.980 lei net.

Ce trebuie să facă un șofer de tir

Pentru salariile menționate anterior, șoferii de tir își petrec majoritatea timpului la volan, cu o pauză destul de scurtă. Ei au voie să conducă într-o zi 4 ore şi jumătate, urmate de 45 de minute de pauză şi apoi de alte 4 ore şi jumătate de condus.

De asemenea, în cazul curselor interne, o singură dată pe săptămână, şoferii pot circula o oră în plus. Un alt lucru pe care nu multe persoane îl știu este că TIR-urile şi camioanele încărcate cu marfă pleacă la drum cu un singur şofer, iar în cazul transporturilor externe, se pleacă la drum cu doi sau chiar trei şoferi.