Uluitor! Orașul în care pacienții sunt obligați să moară. Nici măcar medicii nu mai au voie să îi ajute

de: Ana Toma
09 ian. 2021
Uluitor! Orașul în care pacienții sunt obligați să moară. Nici măcar medicii nu mai au voie să îi ajute

Pandemia din ultimele luni a scos la iveală situația dezastruoasă din sistemel sanitare, atât din România cât și din restul lumii. Deși se apropie un an de când criza sanitară a afectat întreaga planeta, oamenii continuă să moară pe bandă rulantă.

Un oraș din lume însă, a luat o decizie fără precedent. Aici, pacienții nu au prea multe șanse de supraviețuire și nici măcar medicii nu îi mai pot ajuta, scrie Vocea Banilor.

Orașul în care oamenii sunt lăsați să moară 

Statele Unite ale Americii au fost grav lovite de pandemie. Peste 20 milioane de cazuri au fost confirmate până în prezent, iar mii de oameni și-au pierdut viața în lupta cu virusul ucigaș.

Deși SUA a început deja campania de vaccinare, se pare că situația nu se va redresa atât de repede pe cât întreaga lume se aștepta.

Spre deosebire de Europa, Statele Unite ale Americii sunt recunoscute pentru inovație. Unii spun că lucrurile se mișcă mai repede acolo decât în alte țări, însă din punct de vedere medical, SUA este la pământ.

Pentru prima oară, medicii din Statele Unite sunt obligați să lase pacienții să moară și să nu le mai acorde ajutorul necesar, care poate le-ar mai da o șansă la viață. Acest lucru se întâmplă în  unul dintre cele mai mari orașe, Los Angeles, unde sistemul medical a intrat în colaps.

Spital mobil Los Angeles

Oamenii care fac infarct nu mai sunt primiți la spital

Dezvăluirea a fost făcută de jurnaliștii de la CNN. Potrivit acestora, autoritățile sanitare din Los Angeles au solicitat ambulanțierilor să nu mai ducă la spital oameni care au făcut infarct, care au fost împușcați sau care sunt victime ale accidentelor rutiere, în cazul în care aceștia nu au putut fi resuscitați la fața locului.

Calvarul nu se oprește aici. Cei care locuiesc în Los Angeles au fost sfătuiți să nu mai apeleze 911 dacă nu au o urgență maximă și asta pentru că sistemul medical nu mai poate face față solicitărilor în această perioadă în care și-a atins capacitatea maximă.

De asemenea, în cazul în care există pacienți care suferă de diverse afecțiuni, dar care nu se află în pericol de moarte, aceștia sunt nevoiți să aștepte până la 18 ore pentru a putea fi consultați la urgențe.

În ciuda multitudinii de spitale care există în sudul Californiei, în prezent, peste 7.500 de persoane infectate cu virusul ucigaș sunt internate, iar în secțiile de terapie intensivă au mai rămas libere doar 17 paturi.