Umilință maximă! Ce meniu jenant are Liviu Dragnea de Paşte! Costă mai puțin de 2 euro și nu are voie la pachete de acasă

09 apr. 2020
Umilință maximă! Ce meniu jenant are Liviu Dragnea de Paşte! Costă mai puțin de 2 euro și nu are voie la pachete de acasă

Liviu Dragnea va avea un Paşte sărăcăcios, la fel ca restul deţinuţilor, după ce, în perioada stării de urgență, toţi deținuții din România nu au voie să primească pachete cu mâncare de acasă. Această situaţie pare să îl afectează și pe fostul lider PSD, care va petrece prima sa sărbătoare de Paşte în puşcărie, la Rahova, după ce doar acum un an fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor era în continuare pe cai mari înainte de condamnare.

Dragnea, meniu de 8,26 lei în ziua de Paște

Pentru Liviu Dragnea acesta este prima sărbătoare de Paşte petrecută departe de familie şi departe de mâncărurile sale preferate de sărbători. Se ştie că Dragnea este un om mai din popor, sacrificând de multe ori chiar el animalele de Crăciun sau de Paşte. Cu toate acestea, din cauza coronavirus, toţi deținuții din România au interdicţie la a primi pachet de acasă. Astfel, Dragnea va fi nevoit să sărbătorească ziua de Paști cu ce îi vor da de mâncare bucătarii de la Rahova, care sunt nevoiţi să se încadreze, în acest an, în suma de 8.26 lei pe zi.

Conform autorităţilor, valoarea financiară maximă pentru norma de hrană a deţinuţilor pentru prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, în acest an, este de 8,26 lei/zi de persoană. Pentru deţinuţi, se consideră zile festive: 1 Ianuarie, 8 Martie (pentru persoanele private de libertate de sex feminin), prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, Sfinţii Petru şi Pavel, 1 Decembrie, 25 Decembrie şi 31 Decembrie.

Meniu deţinuţi în Ziua de Paşte

Astfel, la stabilirea valorii financiare propuse a fost avut în vedere nivelul prețurile existente pe piață la momentul actual şi s-a luat în calcul suplimentarea cu 200 grame de cozonac (estimat la 4 lei, cu TVA inclus), o sticlă de 500 ml de băutură răcoritoare (estimat la 3 lei, cu TVA inclus) și 80 grame de carne de porc semigrasă (estimat la 2 lei, cu TVA inclus). Mai mult, pentru Sărbătorilor Pascale, Liviu Dragnea va avea următorul meniu, în funcţie de regim, religie, preferinţe culinare:

a.) În prima zi de Paşte:

Mic dejun: – ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, drob/mezeluri;

Prânz: – ciorbă de miel/porc/vită/pui;

– piure de cartofi cu friptură porc/vită/miel/pui cu sos;

Cină: – pilaf de orez cu legume.

b.) În a doua zi de Paşte:

Mic dejun: – ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, mezeluri, marmeladă;

Prânz:   – ciorbă ţărănească (carne porc/vită/pui);

– iahnie de fasole cu cârnaţi;

Cină: – paste cu brânză.