Umilință maximă pentru Ion Țiriac: „M-am dus ca un olog cu șapca-n mână”

27 nov. 2019
Umilință maximă pentru Ion Țiriac:

Declarații incredibile făcute de omul de afaceri Ion Țiriac, implicat foarte activ în zona de finanțare a sportului din România. Miliardarul s-a dus, umil, chiar la președintele Iohannis. 

”Bani nu sunt! Nu sunt nici de sămânță. Orice țară vrei dumneata, de la Azerbaidjan până la Zanzibar, are mai mult decât 0,020% din bugetul statului. Zero virgulă zero! Atâta timp cât cineva nu se trezește…M-am dus ca un olog cu șapca-n mână la președintele țării. Am fost la fiecare, dar ultima dată am fost la Iohannis: ”Nu vreau nimic pentru mine, domnule Iohannis! Domnule președinte, vă rog să angajați un om numai pentru sport!”, a dezvăluit Ion Țiriac.

”De dimineață, până la 6 seara. Poate ne ajutați cumva pentru că dispărem!’. Apoi, l-am văzut într-o zi la Cupa Federației de tenis venind la Galați, cu mașina de la București ’Domnule Țiriac, iau doi oameni!’. Nu i-am văzut!”, a mai spus Țiriac.

Perioadă ”foarte, foarte grea” după era Halep

Ţiriac, a declarat, pentru Agerpres, că tenisul românesc se îndreaptă spre o perioadă ”foarte, foarte grea” după „era Halep” având în vedere faptul că instituţia pe care o conduce a rămas fără finanţare din partea Ministerului Tineretului şi Sportului de peste doi ani.

El speră ca noul ministrul al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, să găsească o soluţie în ceea ce priveşte finanţarea.

„Tenisul românesc se îndreaptă spre o perioadă foarte, foarte, foarte dificilă după ‘era Halep’. Noi am avut şi încă avem acest fenomen Halep, dar după ce se încheie vom avea un gol imens care va fi extrem de greu de umplut. Pentru că îl poţi umple numai dacă semeni acum şi culegi peste 10 ani. O să vedem de unde vin şi banii, dacă nu prin finanţare de la Guvern, atunci o să îi găsim în altă parte. Domnul Stroe zice că are toată bunăvoinţa să găsească o soluţie pentru finanţare, acum să vedem unde este soluţia”, a declarat Ion Ţiriac.