Un celebru președinte a fost condamnat definitiv! Decizia neașteptată luată de judecători

Este cutremur pe scena internațională. Un fost președinte de stat tocmai a fost condamnat la moarte de către un tribunal special. 

Este vorba despre fostul președinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, care a condus țara până în anul 2008.

Tribunalul, format din trei judecători, a pronunţat astăzi sentinţa în procesul deschis împotriva lui Musharraf în urmă cu şapte ani.

„Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituţiei Pakistanului”, a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Fostul președinte era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituţia şi i-a încarcerat pe judecătorii Curţii Supreme care nu au acceptat decizia.

Rol important pe scena mondială

Musharraf l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă şi a obţinut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

„Acesta este un verdict istoric şi va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri”, a declarat comentatorul politic Hamid Mir.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumătate din istoria sa după obţinerea independenţei de Marea Britanie în 1947, iar acesta este primul verdict pronunţat împotriva conducerii militare.

Loading...

Revista Presei