Un cioban a ajuns ministru în România! A declarat că are 43 de oi

oi-stana

România are un nou ministru de Finanțe, întrucât fostul șef al banilor, Florin Cîțu, a fost propus să conducă Guvernul României. Foarte puțină lume are informații despre noul ministru de finanțe, însă unele lucruri despre el au fost desprinse din declarația de avere a demnitarului. 

Declarația de avere a noului ministru pare ca oricare alta pentru o funcție publică, însă un detaliu atrage atenția pentru că este cel puțin neobișnuit pentru un ministru.

Mai precis, în anul 2019, ministrul propus al Finanţelor declara că deţine 43 de oi de pe urma cărora a obţinut ca producător individual un venit de 14.000 de lei.

Mai mult, conform declarației sale de avere, Heiuş are și două terenuri agricole şi două terenuri intravilane în judeţul Hunedoara, un apartament în Deva, două case în Orăştie şi o casă de vacanţă într-un sat din Hunedoara şi deţine patru autoturisme.

La prima vedere, Heiuș mai degrabă calificat pentru un portofoliu la ministerul Agriculturii. Altfel, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor, începând cu anul 1990, ministrul propus pentru Finanţe a lucrat la Întreprinderea de Vagoane Arad ca inginer, apoi la două societăţi pe acţiuni profilate pe producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte din blană naturală, până în anul 2005 când a fost angajat la Direcţia Finanţelor Publice Hunedoara ca director executiv.

Revista Presei