Un concurent serios pentru Tesla: Polestar de la VOLVO

polestar_1_goodwood_preview_002

Marca de mașini electrice de performanță deținută de Volvo Car Group și Zhejiang Geely Holding – a anunțat deschiderea oficială a primei sale unități de producție. Fabrica se află în Chengdu, China și va construi Polestar 1, un vehicul hibrid plug-in cu volum redus, cu caroserie din fibră de carbon și șasiu de oțel, atât pentru piața chineză, cât și pentru piețele de export din întreaga lume.

Polestar scoate în evidență activitatea detaliată care se întâmplă în uzină, cum ar fi linia de acceptare a clienților ”cu adevărat neiertătoare”, unde auditorii Polestar iși aloca ”mai mult de opt ore pentru a inspecta mașina în conformitate cu „standardele senzoriale hipercritice”, de la miros pana la atingere” spune compania. Puteți vedea mai jos procesul de producție. Polestar spune că primele livrări pentru Polestar 1, având un preț care incepe de la 155.000 USD, sunt așteptate înainte de sfârșitul anului 2019.

Deschiderea de astăzi este mai mult decât lansarea unei mașini, deoarece, marchează pornirea oficială a Polestar ca fiind un „Identificator Mondial al Producătorilor” (WMI). Aceasta înseamnă că acum este un producător de vehicule de sine stătătoar în cadrul grupului Geely. Este de așteptat ca fabrica de la Chengdu să fie certificată ca o instalație LEED Gold la sfârșitul acestui an, parte a ceea ce Polestar numește valorile sale de „performanță pură, progresivă”.

Polestar 1 arată foarte mult ca o versiune cu două uși a unui Volvo S90. Polestar 1 este un hibrid plug-in cu două motoare electrice pentru acționarea roților din spate și un motor pe benzină pentru roțile din față. Împreună, aceste motoare produc 600 CP și un cuplu de 1000 Nm.

Spre deosebire de multe mașini hibride plug-in, Polestar 1 are un pachet de trei baterii ce insumeaza 34 kWh – ceea ce ar trebui să fie suficient pentru aproximativ 150 de kilometri de autonomie electrică. Polestar spune că va face 1.500 din aceste PHEV-uri (vehicul electric plug-in hibrid) – 500 pe an la uzina din Chengdu – și apoi se va concentra asupra altor vehicule.

Polestar 2. În timp ce Polestar 1 este un PHEV, Polestar nu va face aceste vehicule hibride pentru prea mult timp. Viitorul Polestar 2 este un design complet crossover / SUV / coupe pe care Polestar va începe să-l construiască la Luqiao, China, la începutul anului 2020. Polestar 2 este o bestie de înaltă tehnologie care va integra sistemul de operare Android al Google și ar putea fi disponibil cu un model de abonament.

Polestar 2

Detaliile nu sunt încă confirmate pentru Polestar 2, dar compania se așteaptă la o autonomie de aproximativ 445 de kilometri de la un puternic motor cu zero emisii, care ar trebui să producă 408 cai putere și un cuplu de 660 nm. Polestar 2 va fi de vânzare în SUA la mijlocul anului 2020, cu un preț de pornire de 55.000 USD.

Revista Presei