Un incendiu masiv în Germania a dus la moartea a peste 30 de animale

02 ian. 2020
Un incendiu masiv în Germania a dus la moartea a peste 30 de animale

Un incendiu masiv într-un zoo din Germania a omorât mai mult de 30 de animale – incluzând cea mai bătrână gorilă din Europa, Massa, în vârstă de 48 de ani – după ce focul a pătruns în țarcul maimuțelor în dimineața de 1 ianuarie. Grădina zoo din Krefeld a anunțat miercuri că 5 urangutani, 1 cimpanzeu și 2 gorile, precum și alte specii de maimuțe și vulpi au fost omorâte în urma incendiului.

Anchetatorii cred că incendiul a fost cauzat de felinarele chinezești ce au putut fi văzute pe cer cu puțin timp înaintea incendiului.

Într-o conferință de presă, directorul grădinii, Wolfgang Dreßen, a transmis faptul că doi cimpanzei au scăpat „miraculos” doar cu răni ușoare.

După ce știrile legate de incendiu au ieșit la suprafață în Ziua de Anul Nou, grădina zoo din Krefeld a confirmat la ora 05:30 dimineața că „cele mai crunte temeri au devenit realitate”.

„O tragedie de neînchipuit ne-a cutremurat la puțin timp după miezul nopții. Adăpostul pentru maimuțe a ars până la structura de metal”, conform comunicatului.

La scurt timp, James Brückner din partea asociației germane pentru Protecția Animalelor a comentat în legătură cu speculația că artificiile ar fi provocat incendiul.

„Dacă artificiile au fost cu adevărat motivul incendiului, acest fapt putea ar reprezenta o dovadă cumplită a consecințelor dramatice pe care artificiile necontrolate o pot avea”, spune acesta.

„Măcar în zonele în care multe animale viețuiesc- printre care se numără și grădinele zoo desigur – există o nevoie urgentă de sectoare de protecție în care artificiile de Anul Nou să fie interzise.”

„Altfel, chiar și incendiile fatale nu pot fi oprite – indiferent dacă acestea se petrec în grădini zoo, adăposturi pentru animale sau ferme. Acum sperăm la o clarificare rapidă a tragediei din Krefeld, pentru toate părțile implicate.”

Un video distribuit pe rețelele de socializare arată incendiul care a întrecut în înălțime copacii, distrugând adăpostul maimuțelor.

Conform site-ului grădinii zoo, zona amenajată pentru maimuțe avea peste 2000 de metri pătrați.

Postarea de pe Facebook a grădinii zoo din Krefeld a avut parte de peste 7000 de comentarii.