Un inculpat celebru a înghițit o pastilă cu otravă în sala de tribunal! Procurorii în delir

Willy Bardon

Un violator a înghițit o pastilă cu otravă în sala de tribunal, cu câteva momente înainte de a fi declarat vinovat de răpirea unei femei. Un bărbat ce a răpit și violat o femeie înainte de a o omorî, în nordul Franței, acum aproape 20 de ani, a încercat să se otrăvească în sala de tribunal, cu câteva momente înainte de a fi condamnat.

Willy Bardon, în vârstă de 45 de ani, se afla în plină ședință de judecată în legătură cu moartea lui Elodie Kulik din 2002, acesta a ingerat o tabletă în tribunalul din Amiens, spre finalul zilei de vineri.

Acesta a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol, răpire, și sechestrare de persoane, urmată de moarte, însă a fost achitat de crimă.

Conform procurorului de la Amiens, Alexandre de Bosschere, analizele au indicat faptul că Bardon a înghițit un pesticid cu doar câteva secunde înainte de anunțarea verdictului, conform NDTV.

Aceste fapte s-au întâmplat în urma unui proces de mare amploare, al unuia dintre cele mai importante cazuri cu autor necunoscut din Franța, poliția fiind ajutată te probele ADN și declarațiile martorilor, ce l-au incriminat pe Bardon.

Procurorul susține: „Situația lui Willy Bardon a fost stabilizată de către doctori în timpul nopții”.

„Nu știm cum a putut ascunde tableta.”

Jurnaliștii francezi aflați în sala de tribunal l-au descris pe Bardon înghițind o pastilă neidentificată, aflându-se în boxa inculpaților.

Tatăl victimei, Jacky Kulik, a izbucnit în lacrimi când verdictul a fost anunțat, îmbrățișându-și rudele în sală.

Acesta declara: „Acum s-a făcut dreptate pentru Elodie. Mâine, voi putea vizita mormântul fiicei mele și a lui Rose-Marie (soția sa) și le voi putea spune că mi-am îndeplinit misiunea”.

Soția domnului Kulik a murit în urma unei tentative de sinucidere, acesta pierzând de asemenea doi copii într-un accident de mașină.

Bardon continuă să își mențină nevinovăția, spunându-le judecătorilor: „Nu am fost acolo. Sunt nevinovat… Vă jur.”

Unul din avocații săi, Stephane Daquo, le-a spus celor de la postul radio Europe-1 faptul că Bardon a încercat să se sinucidă din disperare.

Avocatul afirmă: „E clar faptul că domnul Bardon a încercat să se sinucidă.”

„Acesta a susținut în repetate rânduri că nu se poate împăca cu ideea de a se întoarce la închisoare.”

Inculpatul a fost plasat sub protecția poliției la un spital, iar o investigație a fost deschisă pentru a determina modul în care acesta și-a procurat tableta.

Elodie Kulik a fost răpită, violată și strangulată , cadavrul acesteia fiind ars în 2002 la Tertry.

Bancherul în vârstă de 24 de ani a reușit să apeleze serviciile de urgență cu câteva clipe înainte de moartea acesteia, iar cumplita înregistrare a reprezentat o dovadă cheie pentru proces, 6 martori susținând că au putut recunoaște vocea lui Bardon.

Polițiștii au folosit de asemenea o tehnică de căutare prin intermediul ADN-ului în 2011, ce i-a adus la concluzia că Gregory Wiart, ce a murit în urma unui accident auto în 2003, a fost unul dintre criminali.

Tatăl lui Elodie, Jacky, a izbucnit în lacrimi, și și-a îmbrățișat membrii familiei în sala de tribunal, după ce verdictul a fost anunțat.

Acesta declară : „Acum s-a făcut dreptate pentru Elodie. Mâine, voi putea vizita mormântul fiicei mele și a lui Rose-Marie (soția sa) și le voi putea spune că mi-am îndeplinit misiunea”.

Revista Presei