Toggle Menu
  1. Home/
  2. Externe/

Un jurnalist de investigație a fost împușcat mortal la el acasă! Nu a scăpat nici iubita lui

  1. Home/
  2. Externe/

O știre absolut șocantă zguduie mass media din întreaga lume. Un cunoscut jurnalist de investigaţie, care ancheta cazuri de fraude fiscale, a fost ucis în propriul apartament. Aceasta era de origine slovacă și avea doar 27 de ani. Tânărul  avea conexiuni cu partidul de guvernământ de la Bratislava  și a fost împuşcat mortal în weekend, a informat luni publicaţia Dennik N, citând Ministerul de Interne slovac, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro.

Jan Kuciak (27 de ani) – jurnalist al publicaţiei online Aktuality.sk – a fost ucis împreună cu prietena sa în oraşul Velka Maca, la 65 km est de capitala Bratislava, conform Dennik N.

Ministerul de Interne şi poliţia slovace nu au exprimat deocamdată nicio reacţie. Poliţia urmează să susţină o conferinţă de presă în cursul zilei de luni.

Vezi și EXCLUSIV! Surpriză uriașă! Ce emisiune de divertisment are cea mai mare audiență în momentul de față

În ultima sa anchetă pentru Aktuality, Jan Kuciak cerceta o posibilă evaziune fiscală având legătură cu un complex de apartamente de lux din Bratislava.

Cazul legat de aceste apartamente de lux a generat proteste în masă anul trecut în care s-a cerut demisia ministrului de interne Robert Kalinak pentru relaţiile sale de afaceri cu dezvoltatorul imobiliar Ladislav Basternak, care a făcut obiectul unei anchete cu privire la evaziune fiscală. Ambii au negat orice fel de act infracţional.

Economia Slovaciei a înregistrat un reviriment şi standardele de viaţă au crescut brusc de la aderarea la Uniunea Europeană în 2004, dar mulţi slovaci susţin că ţara lor nu a reuşit să impună supremaţia legii, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei.

Vezi și Cercetările au demonstrat! De unde moștenesc copiii inteligența: de la mamă sau de la tată?

În octombrie 2017, jurnalista malteză anticorupţie Daphne Caruana Galizia (53 de ani) a fost asasinată, fiind ucisă cu o bombă plasată sub maşina sa.

Elena Zainea/ Sursa foto: aktualne.centrum.sk