Un medic român a dat cea mai bună veste despre coronavirus. Anunț important pentru toată România

noul-simptom-de-covid

 Un medic celebru din România a dat cea mai importantă veste, o veste pe care mulți o așteaptă. Toți ne întrebăm când se va sfârși acest calvar în care ne-am trezit brusc.

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, estimează când ar fi marele final al epidemiei de coronavirus. Acesta spune că după 15 mai s-ar putea încheia starea de urgență.

„Starea de urgență, restricțiile ar putea fi relaxate după data de 15 mai. Adică după aproximativ o lună și jumătate. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.”, a spus medicul.

Ce medicament se testează în România

Rafila a mărturisit că România va face parte dintr-un studiu internațional, pentru testarea singurului medicament etiologic care există disponibil în momentul de față și care tratează cauza coronavirusului.

Apare în câteva luni

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate.

E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament.

Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni.”, a spus acesta.

Revista Presei