Un medic român a dat vestea: Trebuie să se întâmple 3 zile la rând! Cum poate fi ţinută pandemia sub control în ţară

Veştile nu sunt bune deloc în România, după ce un cunoscut medic român, Pompiliu Popescu, doctorul Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, a dat de înţeles, într-un interviu recent, că ar cam trebui să aşteptăm vara pentru a ieşi din case, deoarece situaţia este una periculoasă în prezent.

Până acum, România are doar două metode prin care încearcă limitarea răspândirii virusului, îndemnarea populaţiei de a sta în casă şi a ieşi cât mai rar, alături de testarea pe o scară mult mai largă a persoanelor care ar putea fi infectate cu COVID-19.

Stare de urgenţă în România

Starea de urgenţă în România urmează să ţină până pe 16 aprilie în România, însă această perioadă poate fi prelungită, mai ales că specialiştii atrag atenţia că vârful epidemiei din România ar umra să aibă loc după această dată, adică după Paşte. 

Cu toate acestea, mulţi se întreabă cât pot fi ţinuţi oamenii în case, mai ales că mulţi dintre ei nu au respectat prevederile autorităţilor şi au părăsit locuinţa, unii din inconştienţă, alţii din necesitate. 

În acest context, cunoscutul doctor Pompiliu Popescu a oferit, pentru „Gazeta Sporturilor“, un posibil răspuns despre momentul în care am putea înregistra o primă victorie, chiar şi una mică, în lupta cu pandemia şi am putea părăsi locuinţele şi renunţa la starea de urgenţă.

Întrebat despre coronavirus şi momentul în care situaţia răspândirii ar putea fi ţinută sub control, fostul medic al naţionalei de fotbal a României a oferit un răspuns demn de luat în seamă.

Vestea dată de doctorul Pompiliu Popescu

„Din păcate, până nu vor fi măcar trei zile la rând cu temperatura de minimum 25 de grade n-o să avem o reducere a epidemiei. Coronavirusul e mai periculos decât alte virusuri gripale care au circulat fiindcă se transmite foarte rapid.

O problemă o constituie şi perioada de replicare mare, de la două zile la două săptămâni. Asta înseamnă că un om care poartă virusul şi nu are simptome se poate întâlni în două săptămâni cu zeci de persoane cărora să-l transmită”, a explicat acesta.

Loading...

Revista Presei