Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Un nou cutremur neobișnuit în România, în urmă cu puțin timp! A avut 4 grade pe scara Richter

  1. Home/
  2. News/

Un nou cutremur a avut loc astăzi, 27 decembrie, în urmă cu câteva ore. Acesta a avut loc în Marea Neagră, 42.32 N; 30.87 E.Potrivit INFP, aseismul a avut o magnitudine de 3.1(ml), la o adâncime: 27km.
Cutremurul s-a produs ora 8:46. Distanța de la epicentru la cel mai apropiat oraș: 216 km NE de Iastambul, Turcia și 123 km NV de Zonguldak, Turcia.

Cutremur de 4 grade pe scara Richter, 27 decembrie
Cutremure în luna decembrie – Cutremur în România, 20 decembrie. Nu mai puțin de 23 de cutremure au avut loc în luna decembrie. Specialiștii sunt îngrijorați de numprul mare al seismelor. Potrivit unora, un seism major s-ar putea produce de Crăciun, în România.

Cutremur! Seismul a depășit magnitudinea de 4 grade pe scara Richter!

Sute de clădiri sunt serios avariate sau chiar s-au prăbuşit în Sicilia, după cutremurul cu magnitudinea 4,8 provocat de erupţia vulcanului Etna. Aproape 30 de oameni au fost răniţi, iar numeroase familii cu copii au fost evacuate din case. În biserica unui sat s-a prăbuşit şi statuia sfântului considerat protector împotriva cutremurelor. Seismul s-a resimţit puternic şi în Catania, unde trăiesc mii de români. Case prăbuşite, străzi fisurate şi sute de evacuaţi. Aşa arată Sicilia, după cutremurul de 4,8 grade pe Richter care a zguduit regiunea în seara de Crăciun. În Catania, unde există o importantă comunitate de români, pământul s-a cutremurat cu putere 30 de secunde.

La ora 3 şi 20 de minute dimineaţa/ oamenii s-au trezit în mijlocul unui coşmar. În apropierea epicentrului, undele au fost atât de puternice, încât multe case s-au prăbuşit, iar altele au fost serios avariate. Din fericire, răniţii sunt acum în stare bună. Cei mai mulţi au suferit contuzii şi nu au avut nevoie de spitalizare. Pentru toţi, însă, şocul a fost extrem de puternic.

Cutremur, în urmă cu puțin timp! Seismul a fost resimțit în mai multe zone din Venezuela!

Un cutremur de magnitudinea 4,9 a fost resimţit la Caracas şi în mai multe state venezuelene joi, a anunţat Fundaţia venezueleană de anchete seismologice (Funvisis).Seismul a avut loc la ora locală 4.59 (10.59, ora României), la 12 kilometri nord-est de Valencia, în statul Carabobo (nord) şi la 9,4 kilometri adâncime, potrivit Fundaţiei.

Institutul american de geofizică USGS a evaluat magnitudinea cutremurului la 5,6.Seismul a fost resimţit în statele Aragua, Miranda, Carabobo, Cojedes, Lara, Trujillo, Tachira şi Mérida, potrivit unor utilizatori ai reţelei de socializare Twitter.

Andru