Un nou tip de atracţie face ravagii în relaţii! Femeile, atrase de bărbaţii care le oferă asta

16 feb. 2020
Un nou tip de atracţie face ravagii în relaţii! Femeile, atrase de bărbaţii care le oferă asta

Cu toate că acest tip de atracţie pare nou, specialiştii spun că se află în jurul nostru de peste 2.500 de ani. Cu toate acestea, el pare să fi prins avânt în ultima perioadă, iar din ce în ce mai mulţi oameni sunt atraşi de anumite caracteristici speciale ale fiecărui individ la care nu te-ai fi gândit niciodată. 

Specialiştii în relaţii spun că există posibilitatea a a fi sapiosexual dacă ești atras de mintea sexului opus. În timp ce unii oameni sunt atrași de aspectul fizic, alții de statut sau de personalitatea unei persoane, indiferent dacă este carismatic, prietenos, amabil, atent sau chiar glumeţ, în timp ce alte persoane lasă aceste calităţi deoparte şi sunt interesaţi doar de inteligenţă şi de mintea lor.

Atacţia faţă de inteligenţa unei persoane se numeşte sapiosexualitate

Dicționarul Urban defineşte o persoană sapiosexuală drept cineva care găsește inteligența și mintea umană ca fiind cea mai atractivă caracteristică intimă pentru o potenţială relație. Originea cuvântului provine de la termenul „sapiens”, care înseamnă înțelept, potrivit psychologytoday.com. Pentru aceşti oameni creierul este considerat cel mai mare organ intim. Cei care recunosc că sunt sapiosexual vor spune că sunt activați de creier și au tendința de a fi excitați de perspectivele unei alte persoane. Aceasta înseamnă că persoana de care ești atras ar putea avea tendința de a avea o minte incisivă, curioasă și ireverentă. Drept preludiu, persoana sapiosexuală poate râvni discuții filozofice, politice sau psihologice, deoarece acestea le activează.

Cei care sunt sapiosexual sunt stimulați sau provocați de modul în care o altă persoană gândeşte. Practic, sunt îndrăgostiți de minte. Bibliotecarii, profesorii, jurnaliştii și oameni asociați în general cu instituțiile de învățare sunt adesea ținte ale persoanelor sapiosexuale. Sexualitatea şi mare parte din cine suntem își are rădăcinile în copilărie. Ceea ce s-a întâmplat în timpul copilăriei noastre servește ca fundament al cine suntem, mai ales în legătură cu intimitatea. Depinde mult de relația noastră cu părintele de sex opus, de prima noastră experiență de dragoste și de prima noastră întâlnire intimă. Poate că ceea ce căutăm într-un partener este ceea ce am dorit întotdeauna în noi înșine.

Dialogul lui Platon, folosit ca explicaţie pentru începuturile sapiosexualităţii

Potrivit lui Mark Banschick, doctorand în psihologie, în articolul său, „Ce face ceva sexy?” personalitatea unui individ este foarte importantă pentru sexism. Acesta folosește ca exemplu dialogul lui Platon în Banchetul. Personajul principal, Socrate, nu avea bani, nici o poziție și nici o privire, dar ceea ce a avut el a fost carisma și strălucirea, dovadă că natura relațiilor nu s-a schimbat de-a lungul anilor. Astfel, putem presupune cu siguranță că sapiosexualul atrage potențialii parteneri intimi de mai bine de 2.500 de ani.