Un om de știință chinez face anunțul cel mai rău despre coronavirus: Trebuie să ne pregătim

02 apr. 2020
Un om de știință chinez face anunțul cel mai rău despre coronavirus: Trebuie să ne pregătim

Un om de știință chinez face un anunț care va descuraja milioane de oameni. Acesta a vorbit despre mediile în care poate supraviețui coronavirusul și nu are vești foarte bune.

Acesta spune că virusul rezistă în mai multe medii de viață și nu are speranțe că o să dispară dacă se va face cald afară.

George Gao, directorul general al Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) spune că totul trebuie să se bazeze pe știință.

”Atât din rezultatele studiilor americane, cât şi din studiile chineze, se pare că este foarte rezistent la distrugere pe unele suprafeţe. Poate supravieţui în multe medii. Trebuie să avem răspunsuri bazate pe ştiinţă aici”, a declarat el, într-un interviu pentru revista Science.

Greșeală uriașă pe care o fac toți

Medicul spune că este foarte greșit că nu purtăm mască.

”În opinia mea, marea greşeală din SUA şi Europa este că oamenii nu poartă măşti. Acest virus este transmis prin picături şi contact strâns. Picăturile răspândite prin strănut sau tuse joacă un rol foarte important în transmiterea virusului.

Trebuie să purtaţi o mască, pentru că, atunci când vorbiţi, întotdeauna ies picături din gură. Multe persoane au infecţii asimptomatice sau presimptomatice. Dacă poartă măşti pe faţă, atunci oricine poate preveni scăderea picăturilor care transportă virusul către alţi pacienţi şi, astfel, evită să-i infecteze pe alţii”, a explicat el, potrivit medichub.ro.

Luați temperatura

”Trebuie să încercaţi să luaţi temperatura oamenilor cât de des puteţi şi apoi să vă asiguraţi că cine are febră ridicată este izolat”, a spus Gao.