Un polițist l-a ajutat pe Gheorghe Dincă în cazul Luizei. Reacția incredibilă a autorităților

luiza

Este foarte greu să identifici principalul vinovat în cazul Caracal pentru că nu doar criminalul sadic Gheorghe Dincă a avut un rol în această poveste terifiantă. El nu ar fi reușit nimic dacă autoritățile și-ar fi făcut datoria, dacă familia nu l-ar fi acoperit și dacă societatea nu ar fi fost surdă și oarbă la semnalele groazei.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a explicat în cele mai mici detalii cum au stat lucrurile la reconstituirea uciderii adolescentei de 19 ani, dispărut deja de cinci luni. El a povestit că la un moment dat Gheorghe Dincă s-a îndreptat spre un polițist și i-a strigat „ Ia vino, bre să mă ajuți să o bag în sac”, făcând referire la manechinul care o întruchipa pe Luiza. Acesta a răspuns afirmativ solicitării și s-a dus să-l ajute. Uluit, avocatul i-a atras atenția procurorului că polițistul nu are ce să caute în această ecuație. În acel moment, magistratul l-a dat afară pe polițist, după ce a realizat penibilul și gotescul situației. Totul se află pe imaginile filmului cu reconstituirea.

Un scenariu care nu s-a confirmat

Tonel Pop a mărturisit că inițial s-a gândit că poate oamenii legii au fost de acord ca polițistul să intervină pentru că au descoperit că acesta ar fi implicat în caz și că astfel vor descoperi elemente noi, care să-i ajute în rezolvarea cazului. Când a aflat că nu este vorba de așa ceva a rămas înmărmurit.

Invitat la România Tv, celebrul avocat Lucian Bolcaș a avut o altă viziune. Acesta a spus că reconstituirea a fost o acțiune foarte bună pentru că astfel procurorii s-au convins că Gheorghe Dincă minte. Tonel Pop nu l-a aprobat, mizând mai mult pe ideea că monstrul este acoperit de autorități cu bună știință și că tergiversează cazul pentru a nu se afla adevărul.

Revista Presei