Un reputat medic britanic avertizează! Cum te speli corect pe mâini în plină epidemie de coronavirus

07 mart. 2020
Un reputat medic britanic avertizează! Cum te speli corect pe mâini în plină epidemie de coronavirus

În plină alertă de coronavirus un reputat doctor de la o universitate engleză a oferit o serie de explicaţii importante cu privire la un obicei de igienă banal care ne poate salva viaţa fără să ne dăm seama. Cu toate acestea, el trebuie executat corect pentru a ne proteja la maximum de riscurile la care ne expunem în ultima perioadă.

Îţi poate salva viaţa în caz de gripă sau coronavirus

Adele McCormick, un cunoscut doctor al Universităţii din Westminster, a dat recent mai multe informaţii despre modul în care se răspândesc viruşii și care ar fi cele mai bune metode prin care ne putem apăra împotriva lor. Se pare că unul dintre cele mai banale obiceiuri de igienă, spălatul pe mâini, este şi cel mai important pentru a împiedica transmiterea virusului. Cercetătoarea spune că acest gest de igienă este unul deosebit de complex şi a demonstrat cum ar trebui să se spele corect pe mâini orice persoană.

Cum trebuie să ne spălăm de fapt pe mâini

Spălatul pe mâini este una dintre cele mai bune metode pentru a împiedica transmiterea virusului gripei sau coronavirus. Primul pas într-o spălare corectă pe mâini este udarea mâinilor. Ulterior, trebuie luat săpunul şi frecat în palme până în momentul în care se formează un strat sufucient de spumă. Ulterior, se freacă spatele palmelor pe rând, ca apoi palmele împreună, fără a uita să ne curăşăm bine între degete. După aceea se continuă cu vârful degetelor, apoi căuşul palmei şi în final degetele mari. La final, frecăm mâinile, apoi încheieturile şi spatele palmelor din nou.

În momentul în care paşii au fost respectaţi, mâinile se clătesc cu apă de săpun. Mare atenţie, uscarea se va face cu un prosop de hârtie. Acelaşi prosop, şi asta este o greşeală pe care o fac mulţi, trebuie folosit pentru a închide robinetul de apă fără să îl atingem cu mâna proaspăt spălată. La final, prospul de hârtie se aruncă obligatoriu la gunoi. Dacă se respectă paşii de mai sus, microbii nu vor putea să vă afecteze.