Un retailer cunoscut închide toate magazinele! Nu veți mai cumpăra haine de la acest brand

02 oct. 2019
Un retailer cunoscut închide toate magazinele! Nu veți mai cumpăra haine de la acest brand

Un retailer cunoscut, prezent și în România, își închide toate magazinele din Europa. Din păcate, nu veți mai putea cumpăra haine de la această firmă!

Toate magazinele sale din Europa și Asia vor fi închise, după ce retailerul și-a cerut falimentul. Este vorba despre Forever 21. Se pare că firma nu a făcut față concurenţei, comerţul electronic fiind preferat de majoritatea tinerilor.

Potrivit cererii depuse la Tribunalul pentru Faliment al SUA din districtul Delaware, retailerul are active şi datorii care ajung la 10 miliarde de dolari.

Forever 21 se va concentra doar pe partea profitabilă. Acesta va ține deschise magazinele din Mexic şi America Latină, în urma unei sponsorizări de 275 de milioane de dolari din partea creditorilor existenţi, JPMorgan Chase Bank, N.A. ca agent, şi 75 de milioane de dolari sub formă de capital nou din partea TPG Sixth Street Partners şi a unor fonduri afiliate.

Brandul a apărut în 1984 și cuprinde 815 magazine, în 57 de ţări. În urma deciziei, și magazinele din România vor fi închise. În Japonia, săptămâna trecută, retailerul a anunțat că va închide 14 magazine.