Un sac de cartofi a ucis o familie întreagă! Greşeala care a dus la moarte

10 mart. 2020
Un sac de cartofi a ucis o familie întreagă! Greşeala care a dus la moarte

Şocant, o familie întreagă a murit şi o fetiţă de doar 8 ani din Rusia a rămas singură pe lume din cauza unui sac de cartofi păstrat necorespunzător care a dus la moartea a mai mulţi oameni. Mare atenţie cum pui cartofii la păstrare, altfel îi poţi transforma într-o armă letală care elimină substanţe extrem de periculoase pentru corpul omenesc.

Metoda de păstrare a cartofilor toxică pentru organismul uman

Banalii cartofi pot fi extrem de periculoşi dacă nu sunt păstraţi în mod corespunzător. Mare atenţie cum îi depozitaţi, mai ales dacă doriţi să cumpăraţi cantităţi mai mari cum a făcut o familie din Rusia care a ajuns să moară din cauza lor. Maria Chelysheva, o fetiţă de doar 8 ani din Rusia, a trecut printr-un adevărat coşmar după ce şi-a văzut toată familia cum mare din cauza unui sac de cartofi. Părinții, bunica și fratele au coborât în beci, rând pe rând, şi nu s-au mai întors. Speriată, fata a sunat la poliţie, autorităţile făcând şocanta descoperire. Tragedia a început când tatăl Mariei a coborât în beci pentru a lua câțiva cartofi. Soția sa a observat că soţul nu se mai întoarce şi l-a urmat. Pentru că nici ea nu s-a întors, fratele Mariei s-a dus după părinții lor. Apoi a coborât bunica, toţi fiind apoi găsiţi morţi în interior.

Ce au descoperit autorităţile

Poliţiştii veniţi la faţa locului au descoperit că legumele începuseră să putrezească şi s-au transformat într-o adevărată bombă chimică. Specialiştii spun că atunci când putrezesc, concentraţia de glicoalcaloizi din cartofi creşte şi este răspândită în exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide, mai ales în spaţii închise, cum este un beci.

Ce conţin de fapt cartofii

Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid) care are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale drept fungicid și pesticid. Mai mult, alături de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se găseşte și chaconina, un alt glicoalcaloid. În general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), lucru care duce la stricarea lor.