Unde este obligatoriu să purtăm mască? Ce amenzi riscăm dacă nu respectăm acest lucru. Răspunsul autorităților

16 mai 2020
Unde este obligatoriu să purtăm mască? Ce amenzi riscăm dacă nu respectăm acest lucru. Răspunsul autorităților
Mască de protecție

Este sau nu obligatoriu să purtăm mască? Unde mai exact trebuie să mergem doar cu mască și eventual mănuși? Și ce riscăm dacă nu respectăm aceste reguli. Amenzi? Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au răspuns în detaliu la aceste întrebări, printr-o comunicare oficială. 

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.