Unde țineți ouăle în firgider? Este total greșit. Ce greșeală face toată lumea

despre-oua-5-721×368

Locul unde țineți ouăle în frigider este foarte important. Deși acestea au compartimentul lor special într-un frigider, specialiștii nu sunt de acord cu acel loc.

Aceștia susțin că majoritatea oamenillor depozitează ouăle greșit. Tu unde le păstrezi? Iată de ce nu este bine să punem ouăle în compartimentul de pe ușa frigiderului:

Temperatura din acea parte a frigiderului nu este potrivită pentru ouă

Acestea are trebui păstrate în frigider pe raftul din mijloc.

„Nu numai că uşa este cea mai caldă parte a frigiderului, ci şi cea mai sensibilă la fluctuaţiile de temperatură. Ouăle sunt cele mai bune atunci când sunt depozitate la o temperatură constantă, aşa că vă recomandăm să le păstraţi în frigider pe raftul din mijloc.”, a declarat Sara Benwell, de la Good Housekeeping.

Totuși, BEIC, organizaţia care reglementează piaţa de profil din Marea Britanie, recomandă păstrarea lor la temperaturi sub 20 de grade. Desigur, specialiștii nu recomandă fluctuațiile de temperatură.

Astfel, deschizând mereu ușa frigiderului, ouăle nu ar avea o temperatură constantă.

Cum se păstrează corect

Le păstrați în interiorul frigiderului, în cartonul lor, pentru a le feri de umiditate și alți factori. Ouăle trebuie consumate în 28 de zile.

Pentru a vă da seama dacă un ou este proaspăt, outeți să-l puneți într-un recipient cu apă. Dacă se va scufunda, înseamnă că este proaspăt, dacă va pluti, este expirat.

În unele țări, ouăle nu sunt ţinute în secţinea pentru lactate. In Gemania, ouăle nu trebuie ţinute în frigidere dacă nu au mai mult de 18 zile.

Cât de importantă e temperatura

Potrivit unui experiment realizat de Laboratoarele de Testare Alimentara din West Yorkshire, citat de Daily Mail, temperatura nu este așa de importantă.

Potrivit cercetătorilor, propriteățile ouălelor nu se modifică indiferent dacă vorbim despre ouăle lăsate afară, la temperatura camerei, sau ouăle din frigider.

„Nu exista niciun avantaj in a pastra ouale la frigider sau a le pastra la temperatura camerei”, a declarat Jay Tolley, manager al Laboratoarelor de Testare Alimentara din Marea Britanie.

Revista Presei