Ungurii închid tot! Prăpăd la granița României. Anunț imens pentru toți românii

hartaromania12321-465×215

Prăpăd la granița României! Ungurii închid tot pentru a evita ca virusul ucigaș să facă ravagii în Ungaria. Oficialii statului au anunțat, astăzi, că nu vor mai permite accesul persoanelor care vin din țările afectate.

Desigur, ungurii care vin din aceste țări vor fi primiți, dar vor petrece 14 zile în carantină.

Sunt vizați, mai ales, călătorii veniţi din Italia, China, Coreea de Sud și Iran. Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a precizat că nu vor avea voie să intre pe teritoriul țării.

Ce se întâmplă cu ceilalți călători

Ungaria a anunțat că vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia. De asemenea, toate cursele aeriene şi celelalte mijloace din transport venite din cele patru ţări menţionate vor fi suspendate începând de miercuri la miezul nopţii.

Ungurii au interzis evenimentele cu mai multe de 100 de persoane în spaţii închise şi cu mai mult de 500 de persoane în spaţii deschise.

Momentan, școlile nu s-au închis

Până acum, 13 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în Ungaria. Oficialii prevăd că urmează o perioadă sumbră. Această epidemie ar dura luni de zile.

În România, coronavirusul a explodat. Numărul oamenilor infestați a ajuns la 44. În această seară au fost raportate alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia.

Aceștia au fost băgați în carantină al Arad, imediat cum au trecut vama.

Citește și:

Revista Presei