Universitățile de top care au decis să anuleze examenele de admitere! Se va intra pe baza mediei de la bac

elev-analiza-substantiv-mama

Pandemia a schimbat lumea cu totul. Inclusiv sistemul educațional a fost dat peste cap. Până în septembrie, elevii nu se mai întorc la școli cu licee, cu excepția celor din an terminal, care vor acea condiții speciale de admitere la licee, respectiv bacalaureat.

În acest context și universitățile au fost obligate să schimbe regulile. Astfel la Universitatea din București, în acest an, se va da examen doar la Facultatea de Drept, iar la celelalte admiterea va fi pe baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, conform declarațiilor rectorului Marian Preda, citat de HotNews.ro. Până în acest an, se dădeau examene scrise de admitere la facultățile de Matematică-Informatică, Limbi străine, Psihologie, Jurnalism.

Același lucru se va întâmpla și la Universitatea de Vest din Timișoara, unde în această vară se va da examen doar la facultățile vocaționale – Arte și Muzică.

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu s-a stabilit încă cum va avea loc examenul de admitere: „Dacă pandemia nu mai impune constrângeri, automat ne întoarcem la varianta tradițională, deocamdată avem soluția de avarie – admiterea online.”, conform rectorului Daniel David.

Revista Presei