Toggle Menu
  1. Home/
  2. Panoul de onoare/

Unul dintre cei mai inteligenți 10 de oameni ai planetei este român! Povestea tânărului care la 3 ani citea, la 7 ani a făcut primul website și la 13 ani a inventat primul robot

  1. Home/
  2. Panoul de onoare/

Cornel Amariei este unul dintre cei 10 de finaliști ai competiției internaționale Ten Outstanding Young Persons 2018, lucru care îl desemnează unul dintre cei mai inteligenți 10 de oameni de pe Pământ. Cornel spune că a fost mândru să fie aplaudat de mii de oameni din peste 120 de țări la ceremonia din Goa, India de acum o lună.

Forbes USA spune despre el că este unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat într-un alt club select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire.

La 2 an se juca jocuri simple pe calculator, la 3 ani citea, la 7 ani a făcut primul website, la 13 ani a inventat primul robot, iar în clasa a noua lucra deja ca web designer și câștiga primii bani.

Cântă la 5 instrumente muzicale și are aproximativ 40-50 de invenții în curs de brevetare, poate cea mai importantă dintre ele, ochelarii .lumen, un dispozitiv menit să ajute nevăzătorii să se deplaseze.

El spune despre el că nu e nimic special la el în afară de faptul că a fost tot timpul extrem de curios, lucru care i-a întreținut creativitatea.

L-am întrebat ce face acum. Mi-a răspuns să face multe lucruri, unul dintre ele este să fie Head of Innovation la Continental Automotive Systems, „unde împingem viitorul mobilității mai departe”. Este când în România, când în Germania, când în oricare altă parte a lumii.

Azi și-a spus povestea pe LIFE.ro, o poveste inspirațională, o poveste care ne face să fim mândri și să spunem în gura mare ”La mulți ani România! La mulți ani Cornel Amariei, la mulți ani români de pretutindeni!”

Ioana