Usturoiul are un efect minune pe care foarte putini il stiu. Cum ajuta la estetica

22 feb. 2020
Usturoiul are un efect minune pe care foarte putini il stiu. Cum ajuta la estetica

Varicele sau venele varicoase sunt vene mai largi, foarte proeminente şi palpabile cu un aspect vizibil la suprafaţa pielii care provoacă dureri şi disconfort. Aceste probleme medicale sunt asociate de multe ori cu o circulaţie periferică slabă şi o inflamaţie cronică, apărând de cele mai multe ori pe picioare. În timp ce există tratamente şi proceduri medicale standard pentru astfel de afecţiuni, există şi metode naturale, mai puţin invazive, care promit o rezolvare a acestor probleme. Se pare că un ingredient minune în tratarea varicelor ar fi banalul usturoi, mai ales când este combinat cu uleiul de nucă de cocos.

De ce apar varicele şi cum se pot trata

De cele mai multe ori, îmbolnăvirea venelor superficiale se datorează unei boli a sistemului nervos din picioare, numită insuficienţă venoasă. De obicei, acestea apar din cauza slăbirii rezistenței peretelui venos și funcționarii neadecvate a vâlvelor venoase lucru care duce în timp, din cauza gravitației, la o mărire a cantităţii de sânge din venele membrelor inferioare. Acest lucru, duce, într-un final, la creșterea în volum a venelor superificiale ale piciorului, făcându-le mai lungi, mai proeminente, extrem de îngroșate și în cele din urmă dureroase.

Inedit este faptul că boală varicoasă poate fi congenitală, apărând la mai mulți membrii ai familiei. De asemenea, această poate să dispună în cazul unor lovituri sau traumatisme ale picioarelor. Cu toate acestea, principalul motiv al varicelor ar fi funcționarea deficitară a valvelor de pe traiectul venelor piciorului, acestea având rolul de a permite sângelui să circule de la talpa piciorului spre inima, împiedicând reintoarcea lui la nivelul piciorului. Reîntoarcere sângelui se numește reflux venos, iar cauzele acestei disfuncţii medicale pot fi slăbirea structurii peretelui venos, absența valvelor venoase de la naștere şi chiar coagularea sângelui în vene. Indiferent de motiv, aceste probleme fac valvele nefuncţionale, motiv pentru care sângele stagnează la nivelul picioarelor şi creşte presiunea în venele de la nivelul membrelor care duc, în timp, la apariția complicațiilor bolii varicoase: durere, umflarea picioarelor, modificarea pielii la nivelul gambei, sângerarea, tromboză și apariția ulcerului varicos.

Tratament natural extrem de eficace pentru varice

În popor există un remediu folosit de mai mult timp pentru tratarea varicelor. Acessta se bazează pe un căţel de usturoi care este apoi amestecat cu 200 de ml de ulei de cocos.  Astfel, usturoiul se curăţă bine şi se pisează, ca apoi să fie lăsat peste noapte în 200 de ml de ulei de cocos. Dimineaţa următoare poate fi folosit, elixirul fiind gata. Cele mai bune efecte se văd dacă acesta este aplicat seara, pe zonele afectate de varice, ca apoi zona să fie înfăşurată într-o folie de plastic şi ţinut toată noaptea. Dimineaţa trebuie înlăturată folia şi spălată bine zone. Remediul trebuie urmat timp de 30 de zile, iar varicele vor începe să se retragă treptat. Se pare că ingredientul principal este usturoiul, care prin proprietăţile sale va stimula furnizarea de proteine în zone picioarelor, lucru care ajută la vindecarea varicelor.