Va fi dezastru pentru cei care stau la bloc! Pentru ce veți da de trei ori mai mulți bani

10 feb. 2020
Va fi dezastru pentru cei care stau la bloc! Pentru ce veți da de trei ori mai mulți bani

Toți cei care stau la bloc ar putea scoate din buzunar de trei ori mai mulți bani. Vestea proastă a venit ca un trăznet. De vină ar fi un proiect de lege al ministrului Economiei.

Edilul Capitalei a avertizat toți locuitorii despre ce va veni în perioada următoare. Într-o conferință de presă organizată de Primăria Capitalei, Gabriela Firea a declarat că ELCEN va trece în subordinea Primăriei Capitalei.

Astfel, producătorul şi distribuitorul de agent termic vor aparține aceleiaşi entităţi. Acest demers are drept scop eficientizarea activității.

„Am intenţia clară de a prelua Elcen la primărie, cum este şi normal, aşa este în toată Europa”, a declarat primarul general.

De trei ori mai mult la întreținere

Primarul a avut și o veste proastă pentru locuitorii Capitalei. Aceștia ar putea scoate din buzunar de trei ori mai mulți bani pentru întreținere.

Potrivit unui proiect de lege, Primăria nu ar mai putea subvenționa consumatorii casnici.

„Cine plăteşte acum 100 de lei, va plăti 300 de lei la întreţinere, dacă proiectul de lege al ministrului Economiei, care e demis, dar funcţionează, va fi adoptat. Este vorba de legea prin care primăria nu ar mai putea subvenţiona consumatorii casnici. Aceşti oameni nu sunt bogaţi, aceşti oameni trebuie ajutaţi”, a atenţionat Gabriela Firea.

Aceasta a spus că dacă Guvernul va acorda un împrumut, atunci banii se vor duce către plata în avans a gazelor.

„Dacă guvernul ne va acorda un împrumut la o dobândă bună, cum a făcut anul trecut,, toţi banii se vor duce la plata, în avans, a gazelor. Marota că Primăria organizează concerte de 1 Decembrie şi de Crăciun şi nu plăteşte gazul în avans, e ridicol, pentru că nici nu se compară costurile, Dar totul e politizat acum, aţi văzut, şi ţevile sunt politizate acum”, a afirmat Firea.