Venirea căldurii ar putea distruge coronavirus. Importanta teorie a unui expert din Australia

Epidemia de coronavirus a afectat deja mai multe ţări importante, economia mondială resimţindu-se grav după apariţia noului virus. Cu toate acestea, experţii spun că teribila boală ar putea să dispară odată cu venirea căldurii. Un medic expert în virusologie din Australia a venit cu o teorie importantă.

Ce se va întâmpla cu coronavirus când se va încălzi vremea

Oamenii de ştiinţă şi experţii din toată lumea încearcă să descopere un tratament pentru coronavirus, un virus asemănător pneumoniei, apărut peste noapte în China. Recent, din ce în ce mai mulţi experţi cred că virusul are numeroase caracteristici virusului respirator acut sever (SARS). Conform unui expert de la Australian National University, Covid-19 numără deja 8.000 de cazuri în doar 8 săptămâni, în timp ce SARS a avut nevoie de 8 luni pentru a a avea acelaşi număr de infectări, potrivit Mirror.

Căldura ar putea opri coronavirus?

Experţii spun că este dificil de stabilit cât de activ este acest virus de fapt, mai ales că poate suferi mutaţii şi nu se ştie exact dacă vor trece luni sau ani până la eradicarea lui completă. Cu toate acestea există şanse ca atunci când lunile mai calde vor veni, coronavirusul să dispară brusc din lume și apoi să revină în lunile mai reci. Acest lucru ar putea să le ofere oamenilor de ştiinţă timp să găsească un tratament. În prezent sunt 78.064 de cazuri de îmbolnăvire în China şi 80.970 la nivel global. Mai mult, în China, un număr de 29.745 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi din spital. În total, 2.715 de oameni au murit în China din cauza îmbolnăvirii cu virusul ucigaş,  în timp ce în afara Chinei, numărul deceselor este de 48.

Loading...

Revista Presei