Veste bombă despre toate pensiile din România! Este răsturnare totală de situație. Ce a spus ministrul de Finanțe

15 apr. 2020
Veste bombă despre toate pensiile din România! Este răsturnare totală de situație. Ce a spus ministrul de Finanțe

Deși au fost multe voci, inclusiv din PNL, care au declarat că s-ar putea amâna creșterea pensiilor cu 40%, astăzi Florin Cîțu a făcut un anunț pe care pensionarii îl așteptau cu sufletul la gură. Este chiar o răsturnare de situație, întrucât inclusiv Cîțu pusese creșterea pensiilor sub semnul întrebării. Acum lucrurile sunt clare. 

Florin Cîțu a precizat, pentru presa acreditată la Guvern, că majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget.

Într-un răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, Florin Cîțu a precizat că în rectificare ”nu se schimbă nimic referitor la pensii”, ceea ce înseamnă că rămâne valabilă prevederea legată de creșterea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie 2020.

Nu cu mult timp în urmă, apăruseră informații pe surse cum că creşterea pensiilor, programată pentru luna septembrie, ar putea fi amânată.

Creșterea pensiilor a fost intens susținută de către Violeta Alexandru, care a spus că nici nu se pune problema ca pensiile să nu fie majorate.

”Cu privire la pensii și alocații am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că ele vor fi dublate, respectiv că pensiile vor crește în cuantumul prevăzut de lege.

Şi o să vă răspund foarte direct, pentru că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sunt parte a unei echipe guvernamentale care face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple.

Sigur că văd și eu, nu sunt decuplată de realitate, ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă în acest moment în societate.

Nu întâmplător am făcut de-a lungul acestor săptămâni un apel public constant către toți angajatorii care își pot continua activitatea să o facă, către toți cei care muncesc în România să continuie activitatea, pentru că până la urmă de resursele pe care le generăm și cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile și toate plățile pentru drepturile pe care persoanele le au.

Rolul meu ca ministru al Muncii este să lupt ca acest lucru să se întâmple și anume ca legea să fie pusă în aplicare”, a declarat, ministrul Muncii.