Veste bombă pentru românii care stau la bloc! Au început să vină amenzile

Amenzile au început să curgă, chiar dacă nimeni n-ar fi crezut că acest lucru chiar se va întâmpla. O instituție din România nu se joacă cu legea și a trecut deja la avertismente și la rupt procese verbale de amendă. 

Mau precis, este vorba despre amenzi date asociațiilor de proprietari care nu respectă legea GDPR. Foarte puțini știu, de exemplu, că asociațiile de locatari pot fi sancționate, dacă afișează și numele proprietarilor pe lista de cheltuieli lunare sau dacă montează camere de supraveghere, fără să ceară acordul tuturor.

Astfel, o asociație de locatari din Oradea a primit deja un avertisment din partea Agenției Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, după ce a montat camere de supraveghere la intrarea în bloc. Unul dintre locatarii blocului respectiv a făcut reclamație pe motiv că îi sunt încălcate drepturile.

Și lista de la întreținere poate fi ilegală

Agenția Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal poate da amenzi și pentru lista de întreținere care conține și numele proprietarilor. Mulți administratori au fost luați prin suprindere.

În doar câteva luni, s-au dat câteva zeci de avertismente și amenzi. Cea mai mare sancțiune pentru nerespectarea legii GDPR a primit-o o bancă: 130.000 de euro.

Loading...

Revista Presei