Veste bună pentru toată România! Este incredibil și fără precedent cum s-a mobilizat toată lumea în lupta împotriva epidemiei

La vreme de criză, România reușește, într-o măsură sau alta, să impresioneze în mod pozitiv și asta e foarte bine. Chiar dacă e epidemie, mai apar și vești bune și decizii de-a dreptul impresionante. Este cazul unor companii din România care au anunțat astăzi, rând pe rând, că sunt dispuse să ajute, fiecare cum poate, în lupta pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Acest fapt demonstrează că România rămâne, totuși, o țară unită.  

Astfel, Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitalele de stat din România, potrivit unui comunicat trimis astăzi.

„Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă”, a declarat Omer Tetik, director general BT.

De asemenea, mai multe organizaţii din Sibiu au anunţat că au început strângerea de donaţii ca să cumpere o mie de teste de coronavirus şi echipamente pentru secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de preşedintele Fundaţiei Comunitare, Ciprian Ciocan, pe Facebook.

„Spitalul Judeţean are nevoie de sprijin financiar pentru a creşte numărul de persoane testate şi a fi pregătit cu o mai bună capacitate de terapie intensivă pentru momentul în care o să începem să primim mai mult cazuri grave. Începând cu această săptămână, la Fundaţia Comunitară Sibiu ne-am resetat priorităţile complet pentru a răspunde crizei în desfăşurare. Vom fi aici ca şi până acum să vă ajutăm să ajutaţi. Lucrăm împreună cu Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Crucea Roşie – Filiala Sibiu, Vă ajutăm din Sibiu şi mai multe organizaţii din Sibiu pentru a ne pregăti cât mai bine pentru ce urmează. Pentru început ne propunem să cumpărăm 1.000 de teste ce vor putea fi folosite în curând pe noul echipament donat de CON-A şi apoi ne vom concentra pe echipamentele pentru terapie intensivă (ATI). Avem nevoie în continuare de toată susţinerea din lume”, spune Ciprian Ciocan.

Fundaţia CON-A a anunţat în urmă cu o zi că va cumpăra toată aparatura necesară ca să se poată face teste de coronavirus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

„Fundaţia CON-A donează Spitalului Judeţean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus. CON-A, prin Fundaţia pe care o deţine, a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor autorităţilor în această criză medicală fără precedent prin care trece întreaga lume. Din acest motiv, Fundaţia a decis să finanţeze achiziţionarea de urgenţă a unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 şi să o doneze Spitalului Judeţean Sibiu”, anunţă Fundaţia CON-A.

AVON România donează 1,7 tone de produse de igienă

O asociaţie neguvernamentală din Iaşi, Casa Share, doreşte să ajute medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” donând aparatură care să analizeze probele prelevate suspecţilor de coronavirus.

Bogdan Tănasă, fondatorul Asociaţiei Casa Share, a anunţat că donaţia de 25.000 de euro este pentru achiziţionarea unui dispozitiv care analizează probele pentru coronavirus şi costume speciale de protecţie şi măşti pentru personalul medical.

AVON România donează 1,7 tone de produse de igienă (săpunuri lichide și geluri de duș cu formulă identică) pentru centrele de carantină din București, alăturându-se astfel eforturilor de limitare a efectelor COVID-19 în România.

De asemenea, compania contribuie și cu o donație în bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.

Donațiile companiei se derulează prin intermediul Fundației Prețuiește Viața, fondată de Andreea Marin, care a lansat vineri, 13 martie, o campanie de identificare a nevoilor sistemului sanitar în contextul epidemiei de COVID-19 și de acoperire a acestora cu sprijinul societății civile și al companiilor private.

Loading...

Revista Presei