Veste bună pentru toată România! O super-sportivă a revenit pe teren

Women's EHF EURO 2018, main round game - Group II - Hungary - Romania in Palais des sports Jean Weille Nancy, Nancy, France 12.12.2018. Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Momentul în care a trebuit să se retragă de pe teren din cauza accidentării a fost o adevărată tragedie pentru mulți dintre noi. Acum, după aproape un an de zile, a revenit, ceea ce este o veste bună pentru toată România. Este vorba, bineînțeles, despre Cristina Neagu.

„Sunt foarte fericită, e o zi specială pentru mine, m-am întors după aproape 11 luni de la operaţia suferită. A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, am avut multe probleme cu genunchiul, lucrurile n-au mers aşa cum aş fi vrut. Să joc aici primele minute înseamnă mult pentru mine, nu-mi rămâne decât să sper că totul va fi OK, că genunciul meu va fi bine mâine, să pot să joc în următoarele meciuri în Liga Naţională şi în Liga Campionilor. Per total, sunt foarte mulţumită!“, a declarat handbalista de 31 de ani.

„Toată lumea o aştepta în teren şi chiar dacă fiecare meci din Liga Campionilor este special, cu siguranţă acesta a avut o doză mai aparte prin revenirea Cristinei. Şi cu siguranţă toţi ochii celor care iubesc handbalul au fost aţintiţi asupra acestui meci şi din acest punct de vedere. Cristina va fi manageriată cu grijă de acum încolo, cum se întâmpla şi până acum. Ca orice sportiv care vine după o astfel de perioadă, are nevoie de timp de adaptare, de anumite minute în timpul jocurilor, aşa că dozarea asta va fi foarte importantă, la fel ca şi comunicarea cu staff-ul medical şi cu ea”, a declarat tehnicianul Adrian Vasile la întoarcerea din Polonia, unde Cristina a jucat primul ei meci după accident.

Întrebat cât va conta revenirea Cristinei Neagu în jocul echipei naţionale în perspectiva Campionatul Mondial de handbal feminin care va avea loc în Japonia, antrenorul a răspuns: „Cristina contează absolut în orice echipă în care joacă, este normal şi firesc acest lucru, ne dorim să fie sănătoasă. Urez succes echipei naţionale la Mondiale, aşa cum urez succes şi echipei Muntenegrului. Antrenorii se cunosc la nivelul asta, dar întotdeauna calitatea sportivului este cea care decide”.

Cea mai bună handbalistă a lumii 

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, a suferit anul trecut o ruptură a ligamentului încrucişat anterior în partida dintre România şi Ungaria din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Franţa.

Duminică, ea a revenit pentru prima oară pe teren într-un meci oficial în întâlnirea din deplasare pe care CSM Bucureşti a câştigat-o în faţa formaţiei polonezelor de la MKS Perla Lublin.

Loading...

Revista Presei