Veste cruntă pentru milioane de oameni! Pe cine atacă noul coronavirus. Este dezastru

CORONAVIRUS200

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea. Specialiștii vin însă cu un anunț groaznic. Este vestea pe care nu ar fi vrut să o audă nimeni.

Veste cruntă pentru milioane de oameni

Veste cruntă pentru milioane de oameni. Deja peste 3 milioane de persoane din întreaga lume au fost depistate pozitive cu noul coronavirus. Medicii și oamenii de știință fac diverse studii pentru a afla mai multe despre virusul care a cauzat peste 219.000 de decese.

Un astfel de studiu, care a fost făcut în Germania și Italia, a concluzionat că fotbaliștii și sportivii de performanță sunt în categoria de risc pentru infecțiile la plămâni, conform infobae.com.

Cercetarea, condusă de imunologi italieni și specialiști pneumologi de la institutele din Roma, Verona și Berlin, sugerează că, din cauza exercițiilor fizice, sportivii de elită sunt mai susceptibili să inhaleze particule de virus, care să ajungă apoi în zonele inferioare ale plămânilor.

”SARS-CoV-2 se poate răspândi mai ușor în zonele cele mai adânci ale plămânilor în timpul exercițiilor intense”, se specifică în studiu.

De asemenea, studiul arată că sportivii asimptomatici și-ar putea agrava starea în timpul efortului fizic, ceea ce ar duce la o infecție puternică la plămâni.

Medicii Paolo Matricardi, Roberto Dal Negro și Roberto Nisini ridică astfel semne de întrebare în ceea ce privește reluarea fotbalului, câtă vreme noul coronavirus rămâne printre noi, în aer. Ei susțin că, în timpul evenimentelor în care sportivii stau apropiați unii de alții, sunt șanse mari ca virusul să fie transmis.

”Respirația se schimbă dramatic în timpul exercițiilor intense, din cauza unei creșteri puternice a ventilației (inspirație și a volumului de aer expirat) și mai ales a ventilației alveolare”, scriu autorii studiului.

Aceștia adaugă că sportivii sunt mai expuși din pricina ”practicării frecvente a exercițiilor extreme și de lungă durată”. Ei mai spun că, deși sportivii au altfel ”plămâni ideali” în condiții normale, aceștia ”favorizează semnificativ inhalarea agenților infecțioși”.

Specialiștii afirmă că nu e întâmplător faptul că mulți fotbaliști profesioniști acuză stări de febră, indispoziție sau tuse seacă după încheierea unei partide.

În acest context, Asociația Mondială a Sportivilor, care reprezintă circa 85.000 de sportivi din peste 60 de țări, spune că aceștia nu ar trebui să fie grăbiți să se întoarcă pe teren, în ciuda presiunilor din partea ligilor de pe toate continentele.

Revista Presei