Veste imensă despre coronavirus! Test de diagnosticare rapidă, aprobat. Cum se face

22 mart. 2020
Veste imensă despre coronavirus! Test de diagnosticare rapidă, aprobat. Cum se face

Veste imensă în lupta cu coronavirusul ucigaș. S-a aprobat primul test de diagnosticare rapidă a virusului. În mai puțin de o oră poți afla dacă ai fost indectat.

Acesta a fost creat de oamenii de știință din SUA, mai exact, de compania de diagnosticare moleculară Cepheid. Cercetătorii au obținut, sâmbătă, acordul de urgenţă al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite pentru utilizarea unui test rapid pentru detectarea noului coronavirus (Covid-19).

Testul se numește SAR-CoV-2 Xpert Xpress. Din păcate, momentan, acesta va fi administrat doar pacienţilor din punctele de îngrijire.

Este cel mai rapid test

Testul poate detecta virusul care provoacă boala COVID-19 în 45 de minute.

“În această perioadă de cerere crescută de servicii pentru spitale, medicii au nevoie urgentă de teste de diagnosticare la cerere, pentru gestionarea în timp real a pacienţilor care sunt evaluaţi pentru a fi internaţi în spitale.

Un test corect efectuat aproape de pacient poate fi transformator şi poate ajuta la atenuarea presiunii exercitată de epidemia de Covid-19 asupra unităţilor medicale care au nevoie să aloce corespunzător resursele de izolare respiratorie”, a afirmat dr. David Persing, director pentru medicină şi tehnologie la Cepheid.

Sunt peste 23.000 de la nivel mondial şi 5.000 în Statele Unite, a precizat comunicatul. Acestea vor fi livrate săptămâna viitoare.

GeneXpert Systems “nu necesită ca utilizatorii să aibă o pregătire specială pentru a efectua testarea”, a adăugat preşedintele  Cepheid, Warren Kocmond.

Testul poate fi folosit până la finalul lunii martie.