Veste imensă pentru cei care au card la bancă! De ce beneficiază milioane de români

contactless-payment-card

Veste imensă pentru cei care au card la bancă! Milioane de români beneficiază de o nouă opțiune. Nu există comisioane bancare pentru plata cu cardul.

Este vorba despre intrarea la metrou. De acum, poți intra cu cardul, printr-o simplă atingere. Milioane de români pot folosi această opțiune pentru a nu mai utiliza banii cash și pentru a nu-și mai achiziționa cartelă de la case, în contextul apariției epidemiei de coronavirus.

43 de stații au opțiunea

Această opțiune este introdusă în 43 de staţii din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Metrorex.

Sistemul dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porţi de acces şi utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât şi deblocarea porţilor de acces să fie extrem de rapide.

Cum procedați?

Călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porţii de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de „Acces liber”.

Veți plăti tot 2,5 lei pentru o călătorie și nu se oprește comision.

Dacă un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Prin extinderea noului sistem de plată contactless, Bucureştiul este poziţionat pe harta puţinelor oraşe din Europa care oferă astfel de facilităţi moderne de acces la metrou, mai arată Metrorex

Revista Presei