Veste uriașă pentru bolnavii de cancer! Noi metode pentru chimioterapie: Specialiștii, la un pas de o descoperire epocală

terapie-hormonala-cancer-sin

Veste uriașă pentru bolnavii de cancer! Se testează noi metode pentru chimioterapie: Specialiștii sunt la un pas de o descoperire epocală.

Medicii britanici testează un nou mod de efectuare al chimioterapiei. Potrivit acestora, noua modalitate va fi mult mai eficientă și va scădea efectele secundare în cazul bolnavilor de cancer.

Cancerul ar putea fi învins

Noua modalitate este testată în Spitalul Regal Marsden, din apropierea Londrei. Astfel, se lucrează terapia acustică cu ultrasunete, aceasta atacând tumorile fără a afecta în vreun fel celulele sănătoase din apropiere. „Ştim că tumorile scad, pe măsură ce pacientul face chimioterapie. Cu toate acestea, la un moment dat pacientul începe să se simtă rău şi această tehnologie, pe care o probăm astăzi încearcă să folosească aceeaşi cantitate de chimioterapie pe care o utilizăm în prezent, dar să crească în mod semnificativ cantitatea de chimioterapie asupra cancerului în sine, dându-ne astfel o şansă mai mare de a micşora tumora”, a declarat profesorul Udai Banerji, implicat și el în acest proces.

140 de români mor zilnic de cancer

Potrivit unui studiu realizat la începutul anului 2019, ​50.902 români mor în fiecare an de cancer, ceea ce înseamnă o medie de 140 de români zilnic, din cauza diagnosticării în stadii avansate a bolii. Se pare că decesele datorate cancerului s-au dublat în România din 2009 până anul trecut. Lipsa programelor de screening și informare sunt cauzele principale ale depistării tardive a cancerului. 83.461 de noi cazuri de cancer s-au înregistrat în anul 2018 în România.

Din cauza deficienţelor sistemului de sănătate, în România, cancerul a ajuns să aibă cea mai mare rată a mortalităţii din ţările UE, avertizează Colegiul Medicilor din România. Numărul insuficient de medici, subfinanțarea programului de oncologie, politicile neinspirate din domeniul sanitar sunt doar câţiva dintre factorii care contribuie la această concluzie.

Revista Presei